Munkatársunk fotóriportja nagyot szólt

Még Kanadából is érkezett felajánlás annak a házaspárnak, amelyikről kollégánk fotóriportja tegnap jelent meg az mno.hu-n. Egy nap alatt 2,2 ezernél is többen osztották meg a tartalmat a Facebookon.

„Lehet-e ketten havi 78 ezer forintból élni?” – ez a címe Röhrig Dániel operatőr-fotós munkatársunk fotóriportjának, amely vasárnap jelent meg a Magyar Nemzet Online-on. Munkatársunk egy kaposvári házaspár életét követte nyomon hat hónapon keresztül. Franciska és Sándor fogyatékossági és foglalkoztatáshelyettesítő támogatásból, illetve rehabilitációs járadékból élnek, egyébként pedig nikotinisták. A hídon túl élnek – szó szerint és jelképesen is: „az egészségük megroppanása és a munkájuk elvesztése volt számukra a vízválasztó”.

A cikk a második legnézettebb tartalom lett az oldalon aktuálisan, egyetlen nap alatt 2,2 ezernél is többen ajánlották. Meglehetősen nagy visszhangot keltett nemcsak országosan, de még a tengerentúl is. Akadt, aki egy használt hűtőgép szállítását vállalta számukra, egy iskola pedagógusa tűzifával segítene, egy ottawai fiatalember pedig pénzadománnyal.

Sajnos, szinte természetesnek mondható, hogy a fotóriport erősen meg is osztotta az olvasókat. Holott a célja éppen ennek az ellenkezője volt: ítélkezés és véleménymondás nélkül bemutatni egy szegény sorban élő, idősödő pár mindennapi küzdelmeit.

Egyébként Röhrig Dánielnek és további három nagyatádi fotósnak a munkáiból éppen a napokban (jan. 19-én 17.00 órakor) nyílik kiállítás a Nagyatádi Kulturális és Sport Központban.

Megosztás