Koccanások a csúszós utakon

Árokba és egymásnak csúszott autók mentéséhez riasztották hétfő reggel a tűzoltókat, a legtöbb esetben Kaposváron – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem.

Kaposváron, a lonkahegyi emelkedőn egy busz nem tudott feljutni, visszacsúszott és a járművet az útmenti fák tartották meg. A KÖTÉL Egyesület tűzoltói vontatták vissza a buszt az útra, az eset során személyi sérülés nem történt. De a megyeszékhely Virág és Mező utcájában is egy-egy busz szorult az önkéntes tűzoltók segítségére, utóbbi helyszínen csörlő segítségével vontatták fel a járatot az emelkedőre, amely így folytatni tudta útját.

Marcali Berzsenyi utcájában két személygépkocsi csúszott egymásnak, az ütközés következtében egyik autó az árokban állt meg.

Kaposvár Vásártéri útján szintén két személyautó ütközött össze. A járműveket a város hivatásos tűzoltói áramtalanították, majd a sérült kocsikat félretolták, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt az érintett szakaszon. A Liszt Ferenc utcában is sikerült kézi erővel kimenteni egy árokba csúszott autót. A reggeli balesetek egyike során sem történt személyi sérülés.

Kérjük az autósokat, hogy:

ne felejtsék el feltölteni a mobiltelefonjukat indulás előtt, hogy szükség esetén segítséget tudjanak kérni;
indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak a várható időjárási viszonyokról, az útviszonyokról;
 mindig az útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, mérsékeljék az autó sebességét, amellyel jelentősen csökkenthető a balesetek kockázata! Induljanak el időben, hogy biztonságban el is érjék úti céljukat!

 

Megosztás