Nagyatádi háziorvosok: jöjjenek oltatni!

A COVID-19 miatt idén kitolódik az influenzajárvány. Ezért is fontos, hogy minél többen oltassák be magukat. Nagyatádon elfogyott az elsőként kiszállított 2100 vakcina, de a háziorvosok kaptak újabbakat, még lehet kérni.

Most rendkívüli jelentősége van a megelőzésnek. Minél kevesebben betegednek meg, annál kevesebben kerülnek kórházban, és annál kevesebb embernek lesz szövődménye – hívták fel a figyelmet a doktorok.

A korábbi években a rendelkezésre álló oltóanyag 15-20 százaléka is meg szokott maradni a szezon végére: annyival kevesebben kérték. Idén viszont sokkal nagyobb volt az igény: már most elfogyott az első turnus teljes készlete, ez Nagyatádon 2100 darabot jelent. Idén nemcsak a krónikus betegek és a 65 év felettiek, hanem mindenki számára ingyenessé tette a védőoltást a kormány. Viszont a háziorvosok kértek és kaptak újabb oltóanyagot. 

Még mindig időben vagyunk, jelezzék és kérjék az oltást – mondta dr. Erdő Gabriella háziorvos. – Most nagyon fontos a megelőzés szempontjából. Súlyos problémákat okozhat, ha a két vírus egyszerre támadja meg a szervezetünket. Még enyhébb esetben is több hétre kieshetünk a munkából.

A nagyatádi háziorvosok a felnőttek és a 3 év alatti gyermekek számára használatos oltóanyagból is rendelkeznek még tartalékokkal.

Megosztás