Nagyatádi ovisokat díjaztak a Bozsik-programban

66 nagyatádi óvodás kapott aranyérmet, oklevelet, csokit és egy labdát a mai díjátadáson. A négy legügyesebb kisgyermek különdíjat, a négy legsportszerűbb pedig fair play díjat vehetett át.

A Bozsik Intézményi Programot a Magyar Labdarúgó Szövetség irányítja.  5-14 év közötti gyerekeknek – fiúknak és lányoknak vegyesen –  ad lehetőséget a játéköröm biztosítására, a játék megszerettetésére, intézményi tömegbázis kialakítására és szélesítésére, tehetséges gyermekek áramoltatására a sportszervezetekbe. Különböző korosztályú gyerekeknek nyújt a kezdetekben labdás ügyességfejlesztő játékokat, majd a labdarúgás alapjait ismerteti meg velük, elsajátítják a szabályokat, és az első mérkőzéseiket is lejátszhatják.

Régi, kb. 30 éves hagyománya van Nagyatádon a Bozsik-programnak, illetve elődjének, a Góliát Gyermeklabdarúgó Tornáknak – mondta Vojkovics Gábor, az eseménysor nagyatádi körzetének vezetője – Most találkozom olyan kisgyerekekkel, akiknek az apukájuk is részt vett a Góliát-tornákon. A nagyatádi körzetben szinte minden intézmény szívesen mond igent a tájékoztatás utáni megkeresésemre. Ebben a tanévben 7 iskola 267 tanulója és 9 óvoda 232 kisgyermeke vett részt a programban, ezzel Somogy megyében a második legnagyobb bázis mi vagyunk. A csoportvezetők a gyerekeknek az óvodákban heti egy, az iskolákban heti két labdás foglalkozást tartanak. A tanévben négy alkalommal szervezek fesztiválokat, tornákat, ahol a gyerekek találkozhatnak, versenyezhetnek együtt, egymás ellen.

Ma a nagyatádi ovik tanévzáró Bozsik-rendezvényén 66 kis óvodás kapott aranyérmet, oklevelet, csokit és egy labdát. A csoportvezetők javaslata alapján a négy csoportból a legügyesebb négy kisovis különdíjban részesült: Gelencsér Zejnep, Németh Emil, Nagy Zalán és Király Máté. A legsportszerűbb négy, pedig fair play-díjat vehetett át: Márkus Barnabás, Tüske Hanan, Nikolich Lazar és Gergely Natália.

A körzetvezető reményét fejezte ki, hogy szeptemberben, a következő évadban is találkozhatunk a sok mozogni szerető kisgyerekkel és lelkiismeretes csoportvezetőikkel.

 

 

Megosztás