Nagyatádi származású férfi hunyt el a kollégiumtűzben

Harminchét és félmillió forint adomány gyűlt össze a családfő nélkül maradt Farkas családnak. Az év elején történt budapesti szörnyű tragédia áldozata egy 46 éves nagyatádi származású férfi volt.

Január 23.-án három budapesti kamasz gyújtogatott a budapesti Ráday Református Felsőoktatási Kollégiumban. Egy körömakklemosóval átitatott szivacsot gyújtottak meg, ami az épület falának volt támasztva. Innen terjedt tovább a tűz. A kollégium 2.-3. emelete teljesen kiégett. Farkas Zoltán a 2. emelet egyik vendégszobájában lakott. A tűzoltók oltás közben találtak rá a férfi holttestére.

Az elhunyt férfi családjának a Magyarországi Református Egyház (MRE) hirdetett gyűjtést. A gyűjtés meghírdetése óta harminchét és félmillió forintnyi adomány érkezett a család számára, ahol négy gyermek maradt apa nélkül.

„Jó szándékú közösségek és emberek ezrei adakoztak, köztük különböző felekezetek, református gyülekezetek és református egyházi vezetők”– írta az MRE a közleményében.

A 46 éves veszprémi férfi Nagyatádon született, majd Barcson tanult. Informatikus mérnöki végzettségét a Pannon Egyetemen szerezte. Munkája miatt kellett többször látogatást tennie Budapesten. Az utóbbi időben egy informatikus csapat vezetője volt. Mindezek mellett pedig az ELTE-n folytatta tanulmányait. A doktoriján dolgozott a kollégiumi szobában.

A család egyik barátja megható írásban búcsúzott tőle a Magyar Kurírban.

Megosztás