Nagyatádi vállalkozó üzemelteti tovább a Park Hotelt

Az Amico Pizzéra & Panzió, valamint a Torino Caffé üzemeltetője érvényesen pályázott, és elnyerte a Park Hotel 10 éves bérleti üzemeltetési jogát. Egyebek között erről is döntött ma a képviselő-testület.

Tavaly október végén zárt be a Park Hotel és Étterem Nagyatádon. Azóta az önkormányzat egyszer már megpályáztatta az épület bérleti üzemeltetési jogát, akkor a nyertes pályázó végül visszalépett. Március elején újabb pályázatot írt ki Nagyatád Város Önkormányzata, amire két jelentkező is akadt.

Több pályázó esetén a szabályok szerint egy versenytárgyalás keretein belül a felek licitálnak a bérleti díjra. Ezen végül a WEB 96 Kft. tett kedvezőbb ajánlatot, így 10 éven keresztül Kacsar Tamás cége üzemeltetheti a nagy múltú nagyatádi vendéglátóhelyet. A másik pályázó a bolhási székhelyű Eurofungi Kft. volt.

A licit 200 ezer forintos + áfa havi bérleti díjról indult. A versenytárgyalás során kialakult bérleti díj az első évben mintegy 310 ezer forint + áfa havonta; a második évben 465 ezer, a haramdikban 620 ezer, majd pedig minden évben az általános fogyasztóiár-index mértékével emelkedik.

A nyertes nem ismeretlen a nagyatádi vendéglátásban, évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik, jelenleg az Amico Pizzéria & Panziót, valamint a Torino Caffét is ez a vállalkozás üzemelteti.

A képviselő-testületi ülésen elhangzott az is, hogy az új bérlő már április 1-jén birtokba veszi az épületet.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

Megosztás