Nagyatádon is elmaradnak az augusztus 20-i programok

A járványügyi helyzetre való tekintettel a kulturális központ elhalasztja a Szent István parkban tervezett augusztus 20-i szórakoztató programokat. Idén így nem lesz tűzijáték sem a városunkban.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnap délelőtti kormányinfón jelentette be egyebek között, hogy a fővárosban elhalasztják az államalapítási ünnepségeket és persze a fő látványosságot, az esti tűzijátékot.

Rendeletileg nem tették kötelezővé az ünnepségek elhalasztását, erről a városok maguk dönthetnek. Ám az intézkedés a vidéki programokra is kifejtette a hatását. A nagyatádi önkormányzattal egyeztetve a kulturális központ vezetősége is arra jutott, hogy az lesz a legbiztonságosabb, ha városunkban az auguszus 20-i programokat idén elhalasztják.

Nagyon sokan jönnek be ilyenkor a környező településekről, akár több ezer ember is összegyűlhet a piactéren, nem tudjuk garantálni a biztonságos védőtávolságot az emberek között, ezért döntöttünk úgy az önkormányzattal, hogy idén az államalapítás ünnepére tervezett szórakoztató programokat, beleértve a tűzijátékot is, elhalasztjuk – mondta az Atádhírnek Pünkösd Márton, az NKSK igazgatója.

Megosztás