Nagyszerű eredményt értek el a nagyatádi gyerekek a lovasterápiás versenyen

A Magyar Lovasterápiás Szövetség Nemzetközi Díjlovas Világkupáján és Lovasterápiás Versenyén a nagyatádi AranyLó Lovas Egyesület tagjai egyéni számokban és csapatban is több első és dobogós helyezést értek el.

2022. szeptember 30-tól október 2-ig ismét megrendezte a Magyar Lovasterápiás Szövetség a Nemzetközi Díjlovas Világkupát és Lovasterápiás Versenyt Fóton. A lovasterápiás versenyen a nagyatádi AranyLó Lovas Egyesület csapata is részt vett Bagó Angéla lovasterapeuta vezetésével. A gyermekek egyéni versenyszámban és csapatversenyben is indultak a három napon.

Pénteken délután Bognár Barbara Léna „Díjlovaglás ügetésben” versenyszámban IV. helyezést ért el korosztályában.
Szombaton Kurdi Zsombor és Molnár Levente kezdte a versenyt „Önálló lovaglás ügyességi pályán”, ahol Levente IV. helyezést, Zsombor III. helyezést ért el a korosztályában. Délután csapatváltó versenyben ültek lóhátra a gyerekek, amely a Jámbor Vilmos emlékverseny nevet viseli. Ebben a számban ügyességi feladatokban kellett megmérettetni magukat a gyerekeknek a 17 csapat között. A gyermekek fordulójában I. helyezést értek el.

Vasárnap reggel Kurdi Zsombor a 8 évesek között I. helyezést szerzett gyógypedagógiai voltizsálásban, Kurdi Hanna 5 évesek között szintén I. helyezést, és Molnár Levente a 9 évesek között ugyancsak I. helyezést ért el. Méltó jutalom ez mindhárom  gyermek egész éves kitartó munkájához.
Délután a versenysorozat zárásaként rendezték meg Mádl Ferenc emlékversenyét, amely egy mese, színdarab előadása volt, amelyen a ló kapta a főszerepet. Két csapat adott elő egy-egy mesét. Az AranyLó egyesület bővített csapattal vett részt ebben a versenyben, mert két segítő, Bagó Aliz és Molnár Nóra is csatlakozott a szindarabhoz. A Fóti muzsikusok című előadást a nagyszerű kis versenyzőkön és segítőkön kívül a szülők fellépése is gazdagította.

Az AranyLó Lovas Egyesület összesített versenyben a 17 csapat közül a 7. helyen végzett. A versenyszámok között kreatív foglalkozások, tűzzománc medál készítése, arcfestés, lufis bohóc színesítette a gyerekek három napját.

 

Megosztás