Négy hét múlva itt a 33. eXtremeMan

Összesen mintegy ezer sportolót várnak augusztus 13-ra, az eXtremeMan Nagyatád idei versenyére, ami egyúttal ismét OB lesz. Több új versenyszámot is hirdettek a szervezők. Már 12-én, pénteken kezdődnek a programok.

A 33. ironmant rendezik Nagyatádon, és a 31. hosszútávú országos triatlonbajnokságot. Az előzetes nevezések alapján a sportág krémje ezúttal is itt lesz. A tavalyi bajnok, Badar Gergely meg akarja védeni a címét, a többiek is jó formában vannak és készülnek: többek között Hankó Dávid és Pistyúr Bence, sőt, hogy hazai vizekre evezzünk, a nagyatádi Tóth Gábor is remek formában lehet, legalábbis a nemrég Roth-ban elért 9 óra 42 perces időeredménye ezt sejteti.

A tavalyihoz képest változik a futópálya, mivel a város felújította a Széchenyi parkot, ezt megmutatjuk a futóknak, aztán elkészült az új kerékpárút, annak jó részén is végigfut a mezőny – mondta dr. Herr Gyula versenyigazgató. – Összességében megszépül és árnyékosabb lesz a futópálya.

Az úszó- és a kerékpáros pálya viszont marad a legutóbbi. Az utóbbi a város északi részét érinti, a biciklisek az Alkotmány utcán gurulnak le a strand irányába, és a Kápolna utcán kapaszkodnak vissza. Szintén fontos, hogy Ötvöskónyi nem lesz megközelíthető a kerékpáros verseny idején, a szervezők azt kérik, hogy mindenki előtte menjen ki a szőlőhegyre, és utána jöjjön vissza. A 68-as főút átmenő szakaszát le fogják zárni a segesdi pálinkafőzőig (Segesd Somogyszob felől lesz megközelíthető). A szervezők egy térképet is küldtek nekünk a lezárásokról.

Új versenyszámokat is hirdettünk az idén, ilyen a Mindenből csak egy kört, ami azt jelenti, hogy ki lehet próbálni a mindhárom pályát, mindegyikből egyetlen kört lehet teljesíteni, így ez egy 98,5 km-es betétszám lesz – sorolta az újdonságokat dr. Herr Gyula. – Akik azt szeretnék, kipróbálhatják csak a futópályát is: délután lehetőségük lesz akár maratont, akár fél-, akár negyed-, akár nyolcadtávot teljesíteni (8, 4, 2 és 1 kört). Ők is a versenyközpontban lévő Nagyatád kaputól rajtolnak el és oda is érkeznek be. Reggel pedig Gyékényesről elindul egy egyéni kerékpáros időfutam, még a mezőny előtt, 92 km-t tekernek a résztvevők, akik ugyancsak a versenykapuhoz érkeznek majd.

Természetesen a hagyományos rendezvények sem maradnak el, pénteken lesz női és eXtremeManó futás, babakocsis futam, este pedig tésztaparti. Szombaton este ismét utcabál-hangulatot varázsolnak az eXtremeMan téren, az ünnepélyes eredményhirdetés pedig vasárnap lesz a sportcsarnokban.

Összesen mintegy ezer sportolót várnak idén a szervezők, csaknem 400 egyéni és 600 váltóban induló triatlonistát.

Megosztás