Negyedszer tartottak családi napot Bodvicán

Már negyedik alkalommal rendezték meg tegnap Bodvicán a családi napot, ahol a hagyományos főzőverseny mellett számos más program színesítette az 1. számú választókörzet lakóinak napját.

Mint minden alkalommal, most is a legnagyobb érdeklődés a főzőversenyt övezte, ahova ebben az évben nyolc csapat nevezett be. A rendezvény helyszíne a bodvicai kápolna mögötti zöldterület volt, hasonlóan az előző évekhez.

Bográcsos ételek és sültek kerültek a zsűriasztalra, ahol öttagú bírálóbizottság igyekezett eldönteni, hogy melyik étel volt a legjobb, köztük Sándor László plébános is. A versenyen harmadik lett a Gábor Áron rézbográcsa elnevezésű formáció, második a Csillagtanya csapata, a legjobb ételt pedig a Szűzoltók varázsoltak a zsűri tányérjára. Különdíjat a Komák kaptak.

A főzőversenyt követően sem maradtak program nélkül a látogatók. A gyerekeket ugrálóvár várta, a Csillagtanya Lovas Egyesület lovai, illetve kézműves foglalkozás. A napközben felszedett kalóriákat pedig a Nagyatádi Kötélugró Egyesület tagjaival lehetett lemozogni. Aki ezután is érzett magában némi erőt, az a másik hagyományos programra, a szkanderversenyre is benevezhetett, aminek a bajnoka idén Horvát Péter (Lulu) lett.

A főzőverseny díjait Ormai István, aki a zsűriben is helyet foglalt, és Kiskó Katalin főszervező, a helyi választókerület képviselője adta át. A korábbi évekhez hasonlóan az eseményre Ander Balázs országgyűlési képviselő is kilátogatott.

Megosztás