Nem jött be a trükkös módszer a bolti szarkáknak – videóval!

A hipermarket új vásárlási módját, a hordozható szkennereket kihasználva próbált meg egy színültig megpakolt bevásárlókocsinyi árut ellopni a két fiatal nő Kaposváron.

Egy viszonylag új vásárlási módszerrel, a kézi szkenner használatával próbált meg visszaélni két nő Kaposváron az egyik hipermarketben tavaly augusztusban. A szkennerekkel már vásárlás közben be lehet olvasni a megvásárolni kívánt termékek vonalkódját, és értelemszerűen ezt valamennyi, kosárba helyezett áruval meg is kell tennie a vásárlónak. A két nő úgy próbálta meg kijátszani a rendszert, hogy mindössze néhány árucikket szkennelt be, miközben púposra megpakolták a bevásárlókocsijukat. Összesen csaknem 140 ezer forint értékű terméket próbáltak meg mindössze 12 ezer 500 forintért kicsempészni az üzletből az önkiszolgáló pénztáron keresztül. A cselekményt észlelve az egyik áruházi dolgozó valamennyi termék tételes kifizetésére szólította fel a vádlottakat, a két nő az áruval színültig pakolt bevásárlókocsit egy normál kasszához tolta át, és ott is megkíséreltek a kézi szkenner használatával fizetni, de amikor látták, hogy tervük nem járt sikerrel, valamennyi árut hátrahagyva, sietősen távoztak az áruházból.

Mint kiderült, a két nő mát tavaly szeptemberben is próbálkozott ugyanezzel a módszerrel, igaz, akkor valamivel szerényebb zsákmányra próbáltak szert tenni, 30 ezer forint értékű árut nem fizettek ki. Ám dugába dőlt a tervük, már akkor is vásárlói ellenőrzésre szólították fel őket. Ugyan az áruház dolgozói az ellopni kívánt termékeket mindkét alkalommal visszavették a vádlottaktól, a hűtési lánc megszakítása miatt 52 ezer forint értékű termék selejtezése iránt kellett intézkedni. A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a két nővel szemben. A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottakkal szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta, egyúttal indítványt tett arra is, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőket a bűncselekménnyel okozott kár megtérítésére. 

Megosztás