Nem lesz iskolai keretek között úszásoktatás

Az Atádhír kérdésére a Kaposvári Tankerületi Központ azt válaszolta: a tanév második félévében tervezik az úszásoktatás megszervezését. Tavaly a fűtési szezon kezdetekor állították le a térítésmentes úszásoktatást.

Tavaly szeptemberben még elkezdődött a mintegy háromszáz nagyatádi általános iskolás térítésmentes úszásoktatása, amely a testnevelésórák tantervében is szerepel, ám a fűtési szezon kezdetén egyik pillanatról a másikra központilag leállították a tanulók úszását.

A kötelező úszásoktatásra 2028-ig évente 7 milliárd 200 millió forintot szán a kormány, a program célja az lett volna, hogy minden gyermek tanuljon úszni, ennek érdekében az úszásoktatás a tantervben is szerepel, de egyelőre úgy tűnik, hogy a vízbiztonság térítésmentes elsajátítása még várat magára.

Megkérdeztük a Kaposvári Tankerületi Központot, hogy ebben a tanévben mire számíthatnak a diákok:

A Kaposvári Tankerületi Központ a tanév 2. félévében tervezi az úszásoktatás megszervezését. Addig is többféle sportolási lehetőséget kínálunk a tanulóknak. A Nagyatádi Bárdos Lajos Sport Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola sportiskolai osztályokkal is működik, emiatt sporteszköz ellátottságuk átlag feletti. Ebből a nem tagozatos osztályok valamint az Árpád Fejedelem Tagintézmény diákjai is profitálnak. Az intézményekben illetve a Tankerületi Központ által az idei tanévben is bérelt Városi Sporcsarnokban többek közt asztalitenisz, futsal, labdarúgás, kézilabda, judo, karate, kötélugrás közül választhatnak a diákok, amelyekből országos diákolimpiai eredményekkel büszkélkedhetnek. A felsoroltak illetve az egyéb más sportágak esetében is minden esetben arra törekszik az intézményvezetés, valamint a testnevelés órákat tartó valamennyi pedagógus, hogy a szakági sportszövetségekkel folyamatos kapcsolatot tartsanak fenn. Amennyiben az intézményben nincsenek meg a feltételek valamely sportág művelésére, maximálisan együttműködnek a szakszövetségekkel abban, hogy a diákoknak lehetőségük legyen a választott sportág minél magasabb szintű művelésére.

Ahogy korábban írtuk, az uszoda nyitva tartása, legalábbis a tanév első félévében biztosan, a következőképpen alakul: Hétfőn, szerdán és pénteken reggel 6 és 8 óra között, valamint délután 1 és este 7 óra között várják a látogatókat. Kedden és csütörtökön délután 1 és este 7 óra között lehet az uszodát használni. Szombaton zárva lesz, vasárnap pedig reggel 7 óra és dél között lesz nyitva az épület.

Megosztás