Egy erdőbe rakta ki a járásképtelen édesanyját meghalni egy somogyi férfi

Az idős asszonyt a fia egy erdős részen kirakta a kocsiból, ruhákat terített rá, a járókeretét olyan messzire dobta, hogy a nő azt ne érje el, majd a sorsára hagyta. Holttestét csak napokkal később találták meg.

A vádirat lényege szerint az ötvenes éveiben járó, munkanélküli vádlott 2022 nyarától albérletekben élt édesanyjával, megélhetésüket a sértett nyugdíja biztosította. Az idős nő egészségi állapota 2022 augusztusától jelentősen megromlott, csípőműtétjét követően korlátozottan, járókeretet, valamint kerekesszéket használva, segítséggel tudott csak közlekedni.

A férfi az albérletekben való tartózkodásuk során rendszeresen fogyasztott alkoholt, ittasan többször kiabált a sértettel, továbbá esetenként bántalmazta.

A vádlott 2022 októberében a második bérleményből úgy távozott személygépkocsijába tett személyes holmijukkal a sértett társaságában, hogy azt előzetesen nem közölte a főbérlővel. A férfi az ellátásra szoruló sértettel több napon keresztül a környéket járta, a hideg idő ellenére mindvégig a járműben tartózkodtak, abban is aludtak.

A terhelt a napokig tartó autózást követően, pontosan meg nem állapítható időben Pusztakovácsi külterületén, egy elhagyatott erdős részen a járműből legyengült édesanyját kirakta, ruhákat terített rá, járókeretét a sértett által el nem érhető távolságra dobta, majd a magáról gondoskodni nem tudó idős nőt a sorsára hagyta. A sértett kihűlés következtében hunyt el, testét halála után, napokkal később találták meg.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A felhasznált képeket a terhelt és a sértett által használt személygépkocsiról, valamint a bűncselekmény helyszínéről a nyomozó hatóság készítette.

Megosztás