NFC: vasárnap eldől a továbbjutás sorsa?

Az idény legnagyobb meccse lesz a hétvégén, a csapat és a szurkolók is feltüzelve várják az összecsapást. Hazai pályán döntheti el a továbbjutást a Nagyatádi FC: a legnagyobb riválisát fogadja vasárnap.

Az osztályváltást megcélzó és a tabellát négy pontos előnnyel vezető nagyatádi gárda legnagyobb riválisát, a második helyen álló Balatoni Vasast fogadja vasárnap 16:30-tól a nagyatádi sportpályán. Amennyiben nyerni tud az NFC, kis túlzással el is döntheti az aranyéremért folytatott harcot. Igaz, a mostanival együtt még kilenc forduló hátra van, de a harmadik helyezett Lellét éppen legutóbb győzte le a Nagyatád, tehát a hétvége után már kevésbé erős ellenfelek következnek. A zöld-fehérek a tavaszi szezon folyamán eddig minden mérkőzésüket megnyerték, sőt, az egész bajnokság folyamán eddig csak két találkozón nem hagyták el győztesen a pályát – egyetlen vereségüket viszont éppen hétvégi ellenfelük, a Balatoni Vasas otthonában szenvedték el.

– Felfokozott hangulatban várjuk a meccset, nemcsak azért, mert eldőlhet az elsőség kérdése, hanem azért is, mert a bajnokság egyetlen vereségéért szeretnénk visszavágni a Vasasnak – válaszolta kérdésünkre Dekanics Márk csapatkapitány. – A tegnapi edzőmeccsünk jól sikerült, 5:1-re győztünk a Kaposvár U19-es csapata ellen. Ezt jó előjelnek tekintjük. A múlt heti lellei győzelem is feldobta a csapat hangulatát, tehát összességében jó a harci szellem.

Emlékezetes mérkőzés volt ősszel Balatonkilitin a Vasas elleni. Nemcsak az eddigi egyetlen vereség, hanem a körülmények miatt is: kevésbé sportszerű módon alig 50 perccel a kezdés előtt engedték csak be csapatunkat az öltözőbe. Persze, a műfüves pálya sem kedvezett.

– A Vasas támadószekciója nagyon veszélyes, három játékosuk 50 gólt lőtt eddig, és a védőjátékuk is hatékony, nem sokkal kaptak több gólt, mint mi – elemezte az ellenfelet az Atádhírnek Keszei Ferenc edző. – Most másképp is készülünk, mint ősszel, és szerencsére mindenki harcra kész, nincs se sérültünk, se eltiltott játékosunk. Fűti a csapatot a visszavágás vágya, nagyon akarjuk a győzelmet!

Az összecsapás óriási érdeklődésre tart számot megyei szinten, a klub pedig szeretettel vár minden szurkolót vasárnap délután.

Megosztás