Nincs újabb covid-halott a Nagyatádi Kórházban

Információink szerint az intézményben három koronavírusos beteg van intenzíven, tízen a covid-osztályokon, és ketten-hárman a megfigyelőben. Lélegeztetőgépen nincs senki, és újabb haláleset sem történt.

A múlt heti két haláleset óta szerencsére senki sem hunyt el a kórházban a koronavírus szövődményeiben. Lélegeztetőgépre sem kellett kapcsolni egyetlen covidos beteget sem tegnapig. Kórházi információink szerint jelenleg hárman fekszenek az intenzív osztályon, tízen pedig a múlt héten kialakított covid-osztályokon. A megfigyelőben ketten-hárman vannak, az ő teszteredményeikre várni kell.

Úgy tudjuk, a pszichiátrián elterjedt fertőzés 25 ottani beteget érint, szerencsére az ő állapotuk is kielégítő. Ugyancsak jó hír, hogy az eddig megfertőződött egészségügyi dolgozók is átvészelték eddig súlyosabb problémák nélkül a helyzetet. Viszont a Zalaegerszegre küldött szakdolgozók ügyében még mindig nincs döntés, pedig nagy szükség lenne rájuk itthon is. Némi segítséget kapott a kórház a honvédségtől, öt katona közreműködik bizonyos logisztikai, adminisztrációs és beléptetési feladatokban. Az intézmény több orvosa és szakdolgozója pedig továbbképzésen vett részt, a koronavírus kezelésének korszerű módszereivel ismertették meg őket.

A szakrendelések a helyzethez képest zavartalanul folynak, és sürgősségi műtéteket is végeztek az előző napokban. A tervezhető beavatkozások azonban – mint az ország szinte összes kórházában – itt is elmaradnak. Ez azt jelenti, hogy havonta átlagosan 80 beteg nem eshet át az ún. elektív műtéti eljáráson a Nagyatádi Kórházban, és tovább nőnek a 30-40 napos várólisták.

Eközben sem a kormány, sem annak megyei vagy járási hivatala nem közöl továbbra sem lokális adatokat. Most felkerült a központi tájékoztató oldalra egy ún. fertőzöttségi térkép, ám ebből sem tudunk meg semmilyen használható információt a térségünkre vonatkozóan: egyrészt nem az aktív fertőzöttek számát jelzi, hanem a március óta történt összeset; másrészt sem településekre, sem számadatokra nem lehet keresni benne, mivel egy sima képről van szó, nem pedig egy interaktív térképről.

Megosztás