Légpuskával lőtte ki a macska szemét

Állatkínzás miatt indult eljárás egy marcali környékén élő 19 éves férfival szemben, aki szórakozásból célba vette a szomszéd macskáját légpuskával, és szemen lőtte. A cica azóta már felépült.

Az állatkínzó még májusban kedvtelésből sörösdobozokra lőtt egy légpuskával a családi házuk udvarán. Eközben felfigyelt a szomszéd macskájára, amely az udvarban tartózkodott. A férfi ráfogta a puskát, és 35 méterről rálőtt az állatra. A pórul járt macska bal szemét találta el, a lövedék elakadt a szemgödörben, a szemgolyó mögött. Szerencsére állatorvosi beavatkozás segítségével sikerült kioperálni, a látószerv pedig sértetlen maradt, így végül a cirmos szeme világát sikerült megmenteni.

A macska szerencsére csak az egyik életét vesztette el a 9-ből, de a szemét nem
A macska szerencsére csak az egyik életét vesztette el a 9-ből, de a szemét nem

A marcali rendőrök az eset után a fiatal férfit gyanúsítottként hallgatták ki: beismerte és megbánta a bűncselekmény elkövetését. A Marcali Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat. A vádiratában fogház fokozatú szabadságvesztés kiszabására tettek indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Megosztás