Olyan részeg volt, hogy kiakadt az alkoholszonda

Nagy különbség van bátorság és botorság között, amit az a somogyszobi férfi is bizonyított, aki tegnap délelőtt a Nagyatádi Rendőrkapitányság parkolójából indult el részegen a kocsijával. Pár méter után megállították.

A körzeti megbízottak 2023. július 27-én 11 óra 19 perckor a Nagyatádi Rendőrkapitányságnál figyeltek fel egy szemmel láthatóan ittas férfira, aki éppen beült egy gépkocsiba, majd elindult. Nem tartott sokáig az élményautózás, mert pár méter után már félre is állították, ahol a sofőrrel szemben alkalmazott kézi alkoholszonda gigászi értéket jelzett.

A 45 éves férfit további mintavételre előállították, vezetői engedélyét elvették, valamint ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak – írja a rendőrség weboldala.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás