Öt osztály végzett, csak három kezdett az Adyban

A tanév végén elballagott az utolsó klasszikus, négyéves gimnáziumi osztály is az Adyból. Ráadásul az öt végzős osztály helyett csak három első osztállyal indult az új tanév.

A KSZC Ady Endre Technikum és Gimnáziumban is megkezdődött a tanév szeptember elsején. Információink szerint a négy ágazati képzés összevontan, két-két ágazat egy-egy osztályba tömörítésével indult el, így összesen két technikumi osztály ült iskolapadba szeptember elsején, ráadásul ezek létszáma egyenként nem éri el a harminc főt. Az egyik osztályban az informatika-egészségügy, a másikban pedig a gazdálkodás és menedzsment, valamint az oktatás ágazati képzései zajlanak.

A gépészeti képzést immát második éve nem sikerült elindítani az Adyban, úgy értesültünk, a szakma iránt érdeklődők szinte mindannyian a szakiskolai képzést választották, mert ott az ágazati alapvizsga után fizetést is kapnak az érvényes rendelkezések szerint.

Úgy tudjuk, hogy a bemenő hatosztályos gimnáziumi képzésben harminc feletti létszámmal kezdték meg a tanévet, így a nagyatádi általános iskolákban kvázi „lefejezve” kezdik meg a hetedik osztályt.

A tanév végén, az utolsó gimnáziumi osztály távozásával megszűnt a klasszikus, négyéves gimnáziumi képzés Nagyatádon. 

Megkerestük a Kaposvári Szakképzési Centrumot, hogy tájékoztassanak minket arról, hogy milyen technikumi képzések, milyen létszámmal, hány osztályban indulnak el az általuk fenntartott KSZC Ady Endre Tecnhikum és Gimnáziumban, de kérdéseinkre a múlt hét eleje óta nem kaptunk választ.

Megosztás