Pályacsúcs a Nagyatád Maraton Futófesztiválon

Vasárnap délelőtt rajtolt el a 50 kilométeres táv mezőnye az eXtremeMan térről. Az ország számos pontjáról érkeztek, illetve a határokon túlról is érkeztek versenyzők, hogy teljesítsék a versenyt.

A leghosszabb táv egyben az 50 km-es ultrafutó magyar bajnokság versenye is volt, amire két tucat versenyző adta le a nevezését. Az esős idő ellenére az eXtremeMan téren számos versenyző várta izgatottan a rajtot. 

A versenyzőknek 3,333 km-es köröket kellett futniuk, azaz a leghosszabb távot teljesítők 15 kört futottak Nagyatádon. A versenypálya a Zrínyi utca-Széchenyi park-Hunyadi utca vonalvezetésén haladt, az eXtremeMan téren és a tízemeletesek előtt egy-egy fordítóval. 

A legkisebbek az egykörös versenyen indultak, de lehetett három kört is teljesíteni, félmaratont és maratont is, az 50 kilométeres távon felül. Az első Nagyatád Maraton Futófesztivált 2021-ben rendezték a koronavírus-járvány idején, akkor közönség nélkül.

Az akkori pályacsúcsot a férfiak mezőnyében Petróczi Márton, a Balatonfüredi Atlétikai Club versenyzője futotta 3 óra 22 perc 22 másodperces idővel. A nők közül Ménes Anita, a Tiszakécske VSE futója 3 óra 40 perc és 4 másodperc alatt teljesítette a 50 kilométert.

Az idei versenyen a társrendező egyesület, a Triatád SE elnöke és örökös tiszteletbeli elnöke – azaz dr. Herr Gyula és Theo Spilleman – egy kis motivációs célzatú felajánlást tett: 50-50 euró jutalmat ajánlottak fel a férfi és a női pályacsúcs megdöntéséért.

Idén 16 férfi és 8 nő nevezett az 50 km-es távra.

Közülük Berényi Imre Tibor, a Tatabányai Sport Club versenyzője két percet javítva az eddigi pályacsúcson, 3:20:24-es idővel szakította át a célszalagot.

A nőknél dr. Megyeri Krisztina ért először célba, ő 3 óra és 48 perc alatt teljesítette a versenyt.

Részletes beszámolóval holnap jelentkezünk.

(Fotók: Röhrig Dániel)

Megosztás