Petárdától gyulladt ki a függöny Rinyaszentkirályon

Rinyaszentkirályon egy petárda egy családi ház ablakában landolt és meggyújtotta a függönyt. Halálos lakástűz, halálos közlekedési balesetek, tűzijáték miatti tüzek voltak szilveszter éjszaka.

Hétfőn éjszaka két halálos baleset is történt: a Pest megyei Üllőnél, az M0-s autóúton, valamint a Bács-Kiskun megyei Csengődön. A baleseteknek a halálos áldozatokon kívül sérültjei is voltak. Egy ember életét vesztette egy lakástűzben Budapesten.
Tegnap összesen 151 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba. Az 53 tűzesetet és a 62 műszaki mentést összesen 166 hivatásos, 10 önkormányzati, valamint 15 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A szilveszteri tűzijátékok miatt összesen 25 esetben keletkezett tűz.
 
Összeütközött két személygépkocsi hétfőn éjszaka az M0-s autóút M3-as autópálya felé vezető oldalán, a 37-es kilométernél, Üllő térségében. Az eset során egy ember életét vesztette, egy ember pedig megsérült. A balesethez a fővárosi tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket.
 
Házfalnak ütközött egy személyautó Csengődön tegnap éjszaka, a Dankó Pista utca és a Táncsics Mihály utca kereszteződésénél. A helyszínre a kiskőrösi hivatásos és az akasztói önkéntes tűzoltók érkeztek ki. Az eset során egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek.
 
Két gépkocsi karambolozott hétfőn délelőtt Gyulán, a Sarkadi úti Fehér-Körös hídnál. A balesethez a gyulai tűzoltókat riasztották. Hat ember könnyű sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították.
 
Ugyancsak a délelőtti órákban a tetejére borult egy személyautó a 2129-es út Vanyarc és Szirák közötti szakaszán, a 11-es kilométernél. A helyszínre riasztott berceli tűzoltók áramtalanították a járművet. Négy ember megsérült, ezért őket a mentők kórházba szállították.
 
Összeütközött egy üzemanyagot szállító kamion és egy személyautó tegnap délelőtt a 61-es főút 188-as kilométerénél, Nagykanizsa térségében. A kamion az út menti árokba került, megdőlt, a tartály azonban nem sérült meg. A balesethez műszaki mentés céljából a nagykanizsai és a zalaegerszegi tűzoltókat riasztották. Az üzemanyag átfejtésére kedden kerül sor, addig az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom. Az eset során senki nem sérült meg.
 
Teljes terjedelmében égett egy családi ház több szobája Budapest tizennyolcadik kerületében a Brigád utcában kedd reggel. A fővárosi tűzoltók a tűz oltása közben egy megégett holttestet találtak. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a katasztrófavédelem.
 
Berendezési tárgyak égtek egy lakóház egyik helyiségében Győrteleken, a Kossuth utcában. A mátészalkai és a fehérgyarmati tűzoltók oltották el a lángokat. A ház lakója égési sérüléseket szenvedett, ezért őt a mentők kórházba szállították.
 
Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül harminc négyzetméter alapterületű melléképület Lajoskomáromban, a Bogárdi utcában. A tűz átterjedt a mellette lévő családi ház tetőszerkezetére is. A sárbogárdi hivatásos és a lajoskomáromi önkéntes tűzoltók négy vízsugárral eloltották a lángokat. Az eset során senki nem sérült meg.
 
Lángra kapott egy körülbelül ezerkétszáz négyzetméter alapterületű, csirketartásra használt épület hétfőn éjjel Vasszécsenyben, a Dózsa György utcában. A helyszínre a szombathelyi, a sárvári és a körmendi tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a lángokat. A tűzben az épület megsemmisült, a benne lévő 20 ezer naposcsibe elpusztult.
 
Kigyulladt egy irodaház reklámtáblája keddre virradóra Budapest XIII. kerületében, a Róbert Károly körúton. A fővárosi tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd átvizsgálták az épületet.
 
Országszerte több helyen is tuják, tujasorok gyulladtak ki a tűzijátékok miatt. Volt ahol bokrok, avar vagy éppen nádas égett a felelőtlenül használt pirotechnikai termékek miatt. Egerben egy ház bejárati ajtaja előtti lábtörlő égett, Érden pedig egy családi ház tetőszerkezete izzott egy oda eső tűzijáték miatt. Rinyaszentkirályon egy petárda egy családi ház ablakában landolt és gyújtotta meg a függönyt.
Budapest VI. kerületében erkélyre esett egy tűzijáték és meggyújtotta az erkélyen tárolt tárgyakat. Tűzijáték miatt gyulladt meg egy tujasor körülbelül harminc méter hosszan Zalakaroson. A tűz egy lakóházat is veszélyeztetett.
 
A tűzvédelmi hatósági tevékenység keretében hétfőn negyvennégy felügyeleti ellenőrzést tartottak, a szakemberek tizenegy szabálytalanságot találtak, de intézkedésre nem volt szükség.

Tegnap közúton egy járművet ellenőriztek, amely az ADR (veszélyes áruk közúti szállításának szabályai) hatálya alá tartozott, szabálytalanságot nem találtak. Vasúton százharminchét járművet vizsgáltak meg, közülük huszonhat tartozott a RID (veszélyes áruk vasúti szállításának szabályai) hatálya alá, minden rendben volt. A katasztrófavédelem tegnap hat vízi járművet ellenőrzött, amelyek közül kettő tartozott az ADN (veszélyes áruk vízi úton történő szállításának szabályai) hatálya alá. A szakemberek nem tártak fel szabálytalanságot.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás