Retro könyvvásár a könyvtárban

Selejtezett szépirodalmi műveket, szakkönyveket, szakácskönyveket és útikönyveket is vásárolhatnak a könyvbarátok a Bertók László Városi Könyvtárban.

Retro könyvvásárt tartanak a könyvtár nyitvatartási idejében. A könyvek használtak, régiek, meglátszik rajtuk a kor és a használat nyoma, ám jelképes összegért kincsekre bukkanhat az olvasó. A könyvvásár a felnőtt részlegen, a társadalomtudományi teremben található, de bemenni csak a gyerekkönyvtár felől lehet.

– Azt tapasztaljuk, hogy az érdeklődők mindig szívesen böngészik a régi könyveket, hátha valami kincsre lelnek gyerekkorukból, fiatalkorukból. Esetleg, amit régen olvastak, de akkor nem tudták megvenni, vagy azóta már elveszett a sajátjuk. De olyan is van, hogy gyerekeknek, unokáknak szánnak belőle saját példányt – mondta Kóczián Zoltán Gergely könyvtárvezető.

A könyvtár hétfőn és szerdán reggel 9 órától egészen este 6 óráig, csütörtökön pedig délután 4 óráig tart nyitva, valamint havonta egy szombaton is mehetnek a könyvbarátok.

– Több olvasó jelezte az év során azt is, hogy esetleg „könyvcsere” is jó lenne, ahol egymás közt tudják csereberélni megunt, régi könyveiket rendezett, szabályozott körülmények között. Nagyobb könyvtárakban szoktak tartani ilyen napokat, talán a közeljövőben megpróbálkozunk vele kísérleti jelleggel helyben is.

Megosztás