Az áradó Drávából mentettek ki egy férfit

A barcsi kikötőnél esett az áradó Drávába egy70 éves férfi, aki az esés következtében fejsérülést szenvedett, kihűlt, sokkos állapotban szállították kórházba.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. május 15-én érkezett bejelentés arról, hogy a barcsi kikötőnél egy ember a Drávába esett – számolt be a rendőrség a weboldalán az esetről.

A körzeti megbízottak azonnal a helyszínre siettek, ahol látták, hogy egy idős férfi az áradó folyó sodrásával dacolva kapaszkodik egy belógó faágba. Az egyenruhások érkezésekor egy helyi lakos a csónakjával már a helyszínen volt, és késlekedés nélkül felajánlotta segítségét a rendőröknek. A járőrpár egyik tagja a csónakba szállt, még társa a partról segítette a mentést. A rögtönzött mentőcsapatnak perceken belül sikerült a bajba jutott férfit a csónakba emelni, majd biztonságban a partra juttatni.

Az esés során fejsérülést szenvedő, 70 éves pécsi lakost a mentőszolgálat munkatársai kihűlt, sokkos állapotban szállították kórházba.

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás