RKC: nagy küzdelemmel erősítette tovább harmadik helyét férfi csapatunk

Felnőtt férfi csapatunk többször is mélyponton volt, de mindannyiszor talpra állt. Végül háromgólos győzelmet aratott hazai pályán az MKP Siklós KC felett, ezzel pedig megerősítette harmadik helyét a bajnoki tabellán.

Beszámoló a felnőtt férfi csapat hétvégi mérkőzéséről – Vörös Sándor összefoglalója alapján. Részletekért látogasson el az Rinyamenti KC weboldalra!

NBII DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 17. FORDULÓ
Rinyamenti KC – MKP Siklós KC
26 – 23

Ahogy egy héttel korábban, úgy ezúttal is leszögezhettük, hogy a táblázat bizony nagyon csalóka. Ami tény, hogy a fordulót megelőzően a Rinyamenti KC és az MKP Siklós öt helyre, valamint tizenegy pontra volt egymástól, ám a tények mögé nézve megállapíthattuk, hogy bizony most sem számíthatunk egyszerű hatvan percre. Ha csak a tavaszi szezon mutatóit vettük figyelembe, akkor kijelenthettük, hogy két jó formában lévő együttes találkozik, hiszen amíg a mieink öt meccsen kilenc, addig a baranyaiak négy fellépésen hat egységet zsebeltek be.

Fontos két pontot zsebelt be az atádi csapat: a harmadik helyet sikerült megerősíteni a tabellán
Fontos két pontot zsebelt be az atádi csapat: a harmadik helyet sikerült megerősíteni a tabellán

Az utolsó márciusi bajnokin együttesünk sokáig kereste önmagát, a visszafogott kezdés pedig vissza is ütött, hiszen amikor Takács László 04:51-nél kikérte első idejét, már 1–3 állt az eredményjelzőn. A time out-ot követően egy perc alatt összejött az egyenlítés, de a vezetést nem sikerült átvenni, sőt, a tizenkettedik minutumban 7–3-s siklósi vezetést jegyezhettünk fel. A szerény létszámmal Nagyatádra látogató ellenfél a folytatásban az előnyt nem adta ki a kezéből, igaz, együttesünknek minden esélye megvolt a felzárkózásra, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

Megannyi próbálkozás után a 23. percben felcsillant a remény, hiszen minimálisra olvadt a hátrány (9–10), de egy 3–0-s vendégsorozat után minden kezdődhetett előröl… Három és fél perccel a szünet előtt érkezett az első siklósi időkérés, amely összességében nézve a mieinknek tett jót, hiszen nem hiányzott sok ahhoz, hogy egállal térjenek pihenőre a felek: együttesünk az utolsó harminchat másodpercben támadhatott az egyenlítésért, de az akciót lezáró lövés végül célt tévesztett.

Amilyen rosszul kezdődött az első, olyan remekül indult a második felvonás:Takács László tanítványai az első kilenc minutumot 4–0-ra hozták, így pedig 17–14-re megléptek. Látva az első játékrészt, erre nem sokan gondoltak volna. (…) A két kapussal és nyolc mezőnyjátékossal vendégszereplő siklósiak ezt követően szépen tartották magukat, sőt, többször is feljöttek egy gólra, de az igazsághoz tartozik, hogy csapatunk saját magának tette nehézzé a szombat estét, hiszen többször bebiztosíthatta volna a győzelmet, ám a befejezések továbbra sem ültek hibamentesen.

A hajrára fordulva aztán állandósult a két–háromgólos nagyatádi előny, az utolsó tíz percben a fáradó vendégek már nem tudtak megújulni, a Takács–alakulat pedig nyugodtan lehozta a mérkőzést, melyet végül 26–23-ra nyert meg. Együttesünk ennek köszönhetően biztosan a dobogó legalsó fokán töltheti a háromhetes bajnoki szünetet, melyet követően április 15-én a kilencedik pozícióban állomásozó Bajai KSE vendégeként folytatja majd a küzdelmeket.

– A vendégek picit megleptek bennünket, hiszen mindössze tíz játékossal érkeztek. Az öltözőben felhívtam a fiúk figyelmet arra, hogy ez nem jelenti azt, hogy ellenfelünk gyenge lenne, sőt, a siklósiak egy olyan jó kis sorral álltak ki, amely eltud dönteni egy–egy mérkőzést. Nagyon laposan kezdtük nemhogy a meccset, de a bemelegítést is, ráaádsul az öltözőben sem volt olyan hangulat, mint amilyen lenni szokott. A csapat felrázása érdekében mindenféle eszközt megpróbáltam bevetni, s a szünetig nagyjából sikerült rendezni a sorokat, így minimálisra csökkentettük a hátrányunkat. Érzésem szerint a második játékrészben egy olyan mérkőzést nyertünk meg, melyet egy évvel ezelőtt nem biztos, hogy sikerült volna. Ez mindenképpen elismerés a csapat felé. Gratulálok az ellenfélnek, gratulálok a játékosaimnak, nagyon fontos két pontot szereztünk! – értékelte a mérkőzést az atádi csapat játékos-edzője, Takács László.

 

Megosztás