Sorra kapják a felajánlásokat a Nagyatádi Kórház covid-osztályai

Nagyatádi éttermek és vállalkozások segítségével meleg ételt kapnak a kórház legmegterhelőbb betegellátását végző szakdolgozók. Ők naponta mintegy 65-en talpig védőfelszerelésben ápolják a koronavírussal fertőzötteket.

Pizzát, hamburgert és más meleg ételt szállítanak helyi vendéglátósok immár hetek óta a Nagyatádi Kórházba.

A covid-osztályokon a kollégáink nap mint nap forgatják, tisztázzák, etetik, gyógyszerelik a betegeket, és segédkeznek az orvos mellett – mondta Grofsics Mónika ápolási igazgató. – Egyszer használatos, kétrészes zsilipruhában dolgoznak, azon an még egy overall, lábszár- és cipővédőben, sapkában, védőszemüvegben, ezen kívül FFP2-es maszk, plexi arcvédő és dupla kesztyű is van rajtuk, elképzelhető, milyen rendkívül megterhelő órákig ilyen felszerelésben dolgozni.

Együtt érezni velük, az erőfeszítéseiket támogatni: ez a cél vezérelte az Amico Pizzéria tulajdonosát, amikor először értesült róla, hogy Nagyatádon is nyílik covid-osztály.

Amikor elkezdtem szervezni az akciót, nem akartam nagy dobra verni, nehogy úgy vegyék, reklámozom az üzletet – mesélte Kacsar Tamás tulajdonos. – Ez a második hét, hogy visszük az ebédet, és már két vállalkozó is támogatta: a Nyilas GSM és a rinyaújlaki Gazda Trans Kft. A jövő héten még biztosan szállítunk, és tárgyalok más vállalkozókkal is, úgyhogy remélem, januárig biztosított lesz az osztályon dolgozók ebédje.

Napi 16 adag meleg ételt szállítanak a kórházba. Először egyébként a Vencel Söröző és Étterem támogatta így a covid-osztályok ápolóit. Két héttel ezelőtt öt napon át készítették és vitték számukra a pizzákat, összesen százat.

Láttuk, hogy mennyire le vannak terhelve, milyen kemény munkát végeznek, sokszor napi 12 órában. Gondoltuk, kicsit feldobjuk a napjukat, egy kis örömet szerzünk nekik. Mi így próbáltunk segíteni – indokolta Lebár István tulajdonos.

Rajtuk kívül a Park Étterem, a Leves és Második, valamint a Lepsényi Kürtőskalács is több alkalommal tett felajánlást a dolgozóknak. A kórházban azt mondják: hálásak érte, hogy gondolnak rájuk, és jó érzés a támogatásuk. Az új koronavírussal fertőzött betegeket naponta mintegy 65 egészségügyi dolgozó látja el az erre a célra kialakított osztályokon.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás