Sportbálon díjazták Nagyatád legjobb sportolóit

Szombaton este adták át a legjobb nagyatádi sportolóknak, edzőknek és a sportban tevékenykedőknek a díjakat a sportcsarnokban rendezett Városi Sportbálon, amit most tartalmas galériában tekinthetnek meg.

Igazán aktív sportélet zajlik Nagyatádon, amit mi sem mutat jobban, mint az, hogy mintegy hétszáz igazolt sportoló tevékenykedik a város tizennyolc sportegyesületében, amelyeket az önkormányzat évente közel 130 millió forinttal támogat. A hagyományos Városi Sportbálon díjazták azokat a sportolókat, edzőket és aktívákat, akik ebben az évben kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a nagyatádi sport hírnevének öregbítéséhez. A díjakat Ormai István polgármester és Pünkösd Márton a Nagyatádi Kulturális és Sport Központ igazgatója adták át szombaton este a sportcsarnokban.

Az évad serdülő leány sportolója

A 2022-2023-as évad legeredményesebb serdülő korú leány sportolójaként emlékplakettet vehet át Kliment Villő Zselyke, úszó, a Nagyatádi Úszó és Kerékpáros Sportegyesület versenyzője.

Klimment Villő óvodás kora óta a NUSE növendéke. Fiatal kora ellenére már 8 éves úszómúltat tudhat a háta mögött. Papp Lászlótól sajátította el az úszás alapjait, az ő kezei alatt vált eredményes versenyzővé, majd az idei évben már Bagó Annamária irányításával érte el színvonalas eredményeit. A 2022-23-as tanévben a diákolimpiai döntőben 100 m hátúszás versenyszámban 1., 100 m gyorsúszásban pedig 4. helyezést ért el, valamint tagja volt a 4×50 méteres gyors váltónak is. Villő nemcsak az úszásban elért sikereivel, de művészeti adottságaival, jó tanulmányi eredményeivel és süteménykészítő tehetségével is színesíti az egyesület életét.

Az évad serdülő fiú sportolója

A 2022-2023-as sportévad legeredményesebb serdülő fiú versenyzőjeként emlékplakettet vehet át Bálizs Balázs, judoka, a Nagyatádi Judo Club sportolója.

Bálizs Balázs már 4 és fél évesen elkezdett judo leckéket venni. Ugyan 11 évesen, serdülő kiskamaszként egy évre szüneteltette sporttevékenységét, visszatérése óta életében a japán küzdősport ismét napi rutinná vált, és sikeres versenyzőként folytatta karrierjét. Ma már azért edz, hogy egyszer olimpikonná válhasson. A 2022-2023-as tanévben a paksi Diák A-korcsoportos Országos Magyar Bajnokságon 2. helyezést ért el 66 kilogrammos súlycsoportban. Szintén ebben a súlycsoportban és korosztályban az Országos Diákolimpia döntőjében nyújtott teljesítményével bajnoki címet érdemelt ki. A Serdülő Országos Diákolimpiai Döntőben pedig a 73 kilogrammos súlycsoportban vívta ki a 2. helyezést. A távolkeleti küzdősportok sajátossága a fejlődés és a megfelelő tudásszint bizonyítására az övvizsga rendszer.  Balázs a 2022-es év végén 3. kyura, vagyis zöld övre vizsgázott sikerrel, ám tervei szerint ezt az évet már 2. kyus, kék övesként fogja zárni. Felkészítő edzői Novák Szilvia és Botka Gábor.

Az évad ifjúsági leány sportolója

A 2022-2023-as évad legeredményesebb ifjúsági korú leány versenyzőjeként emlékplakettet vehet át Nemes Lilla Virág, a Nagyatádi Kötélugró Klub sportolója.

Nemes Lilla már 8 éve hajtja az ugrókötelet, szorgalma az évek alatt nem csökkent. Bemutatott gyakorlatával a tavaly évvégi Kismester Tornán, majd idén tavasszal a diákolimpiai országos döntőben és a Magyar Kupa versenyen is bajnoki címet szerzett. A több fős formációs versenyszámokban mindig számíthatnak rá társai, akikkel együttműködve szinte minden alkalommal érmet érdemelnek a közösen bemutatott gyakorlatok. Kitartó munkája eredményeként az idei éveben kijutott az Amerikai Egyesült Államokbeli Colorado Springsben rendezett kötélugró világbajnokságra, ahol egyéni gyakorlatával 15. helyen végzett korosztályában. Társával, Ágoston Barbarával bemutatott páros kínai gyakorlatával pedig 10. helyezést ért el. A nemzetközi nyílt világbajnokságon tagja volt a 2. helyezést elért kétköteles négyfős csapatnak.  Felkészítő edzője Jüngling-Czotter Éva.

Az év ifjúsági fiú sportolója

A 2022-2023-as sportévad legeredményesebb ifjúsági fiú sportolójaként emlékplakettet vehet át Nagy Nándor, judoka, a Nagyatádi Judo Club versenyzője.

Nagy Nándor 6 évesen, barátja ajánlására egy edzőtáborban csatlakozott a klubhoz. Edzői már az első versenyén látták, hogy nagy reménysége lesz a Nagyatádi Judo Clubnak. Edzésküzdelmei során gyakran a nála 2 évvel idősebb társait is le tudta győzni.  Diák A korosztályos versenyzőként bekerült a serdülő válogatott csapatába, ami plusz budapesti keret edzést, még több időráfordítást, erőt, energiát kívánt. Mesterei mára abban bíznak, hogy tanítványuk tehetségével és kitartásával a jövőben még olimpiai részvételt is kiharcolhat magának. A 2022-2023-as tanévben korosztályos Országos Bajnokságon 60 kilogrammos súlycsoportban 1. helyezést ért el. Míg 73 kilogrammos súlycsoportban, a Magyar Bajnokságon a dobogó 2. fokára állhatott. Ugyanebben a súlycsoportban a diákolimpián országos bajnoki címet szerzett. Versenyeinek lezárultával a következő kitűzött cél a decemberi utolsó tanuló fokozatú, 1 kyus, barna öves vizsga. Felkészítő edzői Novák Szilvia és Botka Gábor.

Az évad felnőtt női sportolója

A 2022-2023-as évad legeredményesebb felnőtt női versenyzőjeként emlékplakettet vehet át Ágoston Barbara, a Nagyatádi Kötélugró Klub sportolója.

Barbara 10 éves kora óta ugrókötelezik, 5 éve tagja a nagyatádi klubnak. Idén áprilisban az országos diákolimpiai döntőben egyéni gyakorlatával bajnoki címet szerzett. Majd májusban a Magyar Kupa versenyen szintén aranyéremmel díjazták. Egyéni teljesítménye mellett számtalan érmet nyert társaival együtt páros, három- és négyfős összeállításokban. Ágoston Barbara szorgalmával és kitartásával a 2022-2023-as évadban kiharcolta az egyesület államokbeli világbajnokságon való szereplés jogát. Egyéni gyakorlatával a világbajnokságon a 12. helyen végzett.  A nyílt nemzetközi világbajnokság során pedig tagja volt a kétköteles háromfős nagyatádi csapatnak, melynek példás szereplése aranyérmet érdemelt. Ugyanitt a kétköteles négyfős csapattal 2. helyezést ért el társaival. Felkészítő edzője Jüngling-Czotter Éva.

Az év felnőtt férfi sportolója

A 2022-2023-as sportévad legeredményesebb felnőtt férfi versenyzőjeként emlékplakettet vehet át Szijártó Attila, a Sakk Egylet Nagyatád versenyzője.

Szijártó Attila viszonylag későn kezdett el sakkozni, így csak 2 évig szerepelt ifjúsági játékosként. Nagyatád csapatával 5-ször nyerte meg az NB II. Asztalos Lajos csoportját, ahol a 2022/23-as szezonban sorozatban 16-odszor került fel a dobogóra, 3-szor pedig a csapat legjobb pontszerzője volt. Nemcsak játékos, hanem szervező is, az idei éveben I. osztályú versenybírói minősítést is szerzett. Legjobb eredményeit levelezési sakkban éri el. A bajnokok ligája B osztályában szereplő nagyatádi csapat kapitánya. 10 év után első magyar játékosként szerepelt az egyéni világbajnokságon, ahol a selejtezőcsoport megnyerése után 2023-ban a középdöntőben 2. helyen végzett. Eredményei alapján kiérdemelte a magyar válogatottban való szereplést. A 22. ICCF olimpia selejtezőjének 3-as tábláját veretlenül megnyerte és ezzel teljesítette a nagymester normát is, amire 15 éve nem volt képes magyar játékos. A válogatottban nyújtott kiemelkedő eredményének is köszönhető, hogy a csapat az első helyen végzett és 22 év után Magyarország újra bejutott az olimpiai döntőbe, mely 2024-ben kezdődik. A döntőben Attila már a magyar válogatott kapitányaként is szerepel.

Az évad legeredményesebb sportcsapata

A 2022-2023-as sportévad legeredményesebb sportcsapataként emlékplakettet vehet át a Nagyatádi Kötélugró Klub felnőtt kétköteles négyfős csapata. A csapat tagjai Ágoston Barbara, Bartha Boglárka, Nemes Lilla Virág és Jüngling-Czotter Éva.

Nagyatádi Kötélugró Klub felnőtt kétköteles négyfős csapata

A Nagyatádi Kötélugró Klub tagjai közül két kvalifikációs versenyt teljesítve négyen jutottak ki az idei év nyarán megrendezett nyílt kötélugró világbajnokságra, melynek az amerikai egyesült államokbeli Colorado Springs adott otthont. A csapat harminc ország ezernél is több versenyzője között bizonyította felkészültségét. A magyar ugrókötél szövetség anyagi támogatása nélkül, Nagyatád Város, helyi, környékbeli és Somogy megyei vállalkozások, közszereplők és civilek felajánlásaival tudtak elutazni Amerikába, amely segítségért ma is hálásak. A csapat kétköteles négyfős gyakorlatával a 2. helyen végzett a 19 év feletti korosztályban. A látványos versenyszámban két versenyző hajtja a kötelet, míg a másik két sportoló végzi az akrobatikus gyakorlatokat, ezen szerepeiket folyamatosan cserélik. A bírókat gyakorlatuk látványosságával, valamint az összeállításuk nehézségével sikerült meggyőzniük, s így világbajnoki ezüstéremmel térhettek haza a tengerentúlról.

Az évad legeredményesebb edzője

A 2022-2023-as sportévad legeredményesebb edzőjeként emlékplakettet vehet át Jüngling-Czotter Éva, a Nagyatádi Kötélugró Klub vezetője.

Jüngling-Czotter Éva a Nagyatádi Kötélugró Klub alapítója az egyesület 12 éves fennállása óta irányítja annak munkáját és edzi tanítványait. Kezei alól többszörös országos, valamint válogatott és világbajnoki versenyzők kerültek ki a hosszú évek alatt. Az ugróköteles pályát kisgyermekként kezdő, mára már felnőtt versenyzői munkájának köszönhetően minden korosztályban remekeltek az évek során. Éva nemcsak tudásával támogatja a fiatalok munkáját, rendszeresen aktív résztvevője az edzéseknek, olykor a versenyeknek is. Ennek köszönhetően 2023. nyarán csapattagjaival együtt mint versenyző akasztottak arany- és ezüstérmet a nyakába az egyesült államokban rendezett Nemzetközi Nyílt Világbajnokságon. A klubot irányítva nemcsak a versenyeken elért sikereikkel öregbíti városunk hírnevét, de számos helyi és környékbeli rendezvény programját színesítik rendszeresen az általa betanított látványos bemutatók.

Sportági díjazottak elismerése

Nagyatád Város sportéletében végzett eredményes és példamutató tevékenységük elismeréséül sportági díjat kapnak serdülő kategóriában a nagyatádi sportegyesületek vezetőségének javaslata alapján a 2022-2023-as sportévad legjobb utánpótláskorú, 14 év alatti versenyzői.

 Serdülő kategória:

 • A 2022-2023. évad serdülő ritmikus gimnasztikázója: Németh Maja (Nagyatádi Ritmikus Gimnasztika és Szabadidősport Egyesület)
 • A 2022-2023. évad serdülő leány judokája: Toldi Izabella (Nagyatádi Judo Club)
 • A 2022-2023. évad serdülő leány kötélugrója: Csikós Hédi (Nagyatádi Kötélugró Klub)
 • A 2022-2023. évad serdülő leány úszója: Nagy Réka Jázmin (Nagyatádi Úszó és Természetjáró Egyesület)
 • A 2022-2023. évad serdülő leány triatlonistája: Balogh Hanna (Nagyatádi Triatlon és Szabadidő SE)
 • A 2022-2023. évad serdülő leány lovasa: Gulyás Milla (Csillagtanya Lovas Egyesület)
 • A 2022-2023. évad serdülő fiú kötélugrója: Nagy Lóránt (Nagyatádi Kötélugró Klub)
 • A 2022-2023. évad serdülő fiú úszója: Németh Kristóf (Nagyatádi Úszó és Természetjáró Egyesület)
 • A 2022-2023. évad serdülő fiú karatékája: Ilics Bence (Nagyatádi Karate Klub SE)
 • A 2022-2023. évad serdülő fiú triatlonistája: Filák Milán (Nagyatádi Triatlon és Szabadidő SE)
 • A 2022-2023. évad serdülő fiú labdarúgója: Szabó Dominik (Nagyatádi Futball Club)

Nagyatád Város sportéletében végzett eredményes és példamutató tevékenységük elismeréséül sportági díjat kapnak ifjúsági kategóriában az egyesületek vezetőségének javaslata alapján a 2022-2023-as sportévad legjobb utánpótlás korú, 14 év feletti sportolói.

Ifjúsági kategória:

 •  A 2022-2023. évad ifjúsági ritmikus gimnasztikázója: Korcsmáros Luca (Nagyatádi Ritmikus Gimnasztika és Szabadidősport Egyesület)
 • A 2022-2023. évad ifjúsági leány judokája: Horváth Lilla (Nagyatádi Judo Club)
 • A 2022-2023. évad ifjúsági leány OCR versenyzője: Kuzma Lili (63. Bázis Sportegyesület)
 • A 2022-2023. évad ifjúsági leány kézilabdázója: Berkics Gemma (Nagyatádi RKC SE)
 • A 2022-2023. évad ifjúsági leány lovasa: Dobos Dorottya (Csillagtanya Lovas Egyesület)
 • A 2022-2023. évad ifjúsági leány labdarúgója: Takács Tifani (Nagyatádi Futball Club)
 • A 2022-2023. évad ifjúsági fiú úszója: Spilleman Ádám (Nagyatádi Úszó és Kerékpáros Sportegyesület)
 • A 2022-2023. évad ifjúsági fiú sakkozója: Szarka Regő (Sakk Egylet Nagyatád)
 • A 2022-2023. évad ifjúsági fiú labdarúgója: Bogdán Levente (Nagyatádi Futball Club)

Nagyatád Város sportéletében végzett eredményes és példamutató tevékenységük elismeréséül sportági díjat kapnak ifjúsági kategóriában az egyesületek vezetőségének javaslata alapján a 2022-2023-as sportévad legjobb utánpótlás korú, 14 év feletti csapatai.

 • A 2022-2023. évad ifjúsági kötélugró csapata: a Nagyatádi Kötélugró Klub ifjúsági kétköteles négyfős csapata (Nagy Melissza, Kuminecz Maja, Kiss Dorottya, Medek Hanna)
 • A 2022-2023. évad ifjúsági labdarúgó csapata: a Nagyatádi Futball Club U16-os leány csapata
 • A 2022-2023. évad ifjúsági kézilabda csapata: a Nagyatádi RKC SE fiú ifjúsági csapata

Nagyatád Város sportéletében végzett eredményes és példamutató tevékenységük elismeréséül sportági díjat kapnak felnőtt kategóriában az egyesületek vezetőségének javaslata alapján a 2022-2023-as sportévad legjobb felnőtt korú, 18 év feletti versenyzői.

 Felnőtt kategória:

 • A 2022-2023. évad női judokája: Csordás Klaudia (Nagyatádi Judo Club)
 • A 2022-2023. évad női sakkozója: Györkös Krisztina (Sakk Egylet Nagyatád)
 • A 2022-2023. évad női asztaliteniszezője: Tanainé Kele Brigitta (Nagyatádi Asztalitenisz Klub)
 • A 2022-2023. évad női tekézője: Majzik Anikó (Vencel Teke Klub)
 • A 2022-2023. évad női lovasa: Kis Laura Eszter (Csillagtanya Lovas Egyesület)
 • A 2022-2023. évad női labdarúgója: Horváth Lilla (Nagyatádi Futball Club)
 • A 2022-2023. évad férfi kötélugrója: Novográdecz Bence (Nagyatádi Kötélugró Klub)
 • A 2022-2023. évad férfi asztaliteniszezője: Stoff István (Nagyatádi Asztalitenisz Klub)
 • A 2022-2023. évad férfi OCR versenyzője: Vlasics Zoltán (63. Bázis Sportegyesület)
 • A 2022-2023. évad férfi karatékája: Kismárton Kevin Péter (Nagyatádi Karate Klub SE)
 • A 2022-2023. évad férfi tekézője: Bódis Gábor (Vencel Teke Klub)
 • A 2022-2023. évad férfi labdarúgója: Koósz Ádám (Nagyatádi Futball Club)
 • A 2022-2023. évad férfi kézilabdázója: Bazsó Péter (Nagyatádi RKC SE)
 • A 2022-2023. évad férfi triatlonistája: Keszericze Márton (Nagyatádi Triatlon és Szabadidő SE)
 • A 2022-2023. évad férfi íjásza: Mátés Alex (Hét Vezér Íjász Klub)
 • A 2022-2023. évad férfi úszója: Kozári Lajos (Bringázó, Úszó és Túrázó Egyesület)

Nagyatád Város sportéletében végzett eredményes és példamutató tevékenységük elismeréséül sportági díjat kapnak felnőtt kategóriában az egyesületek vezetőségének javaslata alapján a 2022-2023-as sportévad legjobb felnőtt korú csapatai.

 • A 2022-2023. évad sakkcsapata: A Sakk Egylet Nagyatád magyar levelezési válogatott csapata (Percze János, Sasvári Tamás, Szijártó Attila, Ehrbár Tibor, csapatkapitány: Kiss Attila)
 • A 2022-2023. évad kézilabda csapata: A Nagyatádi RKC SE felnőtt női csapata
 • A 2022-2023. évad labdarúgó csapata: A Nagyatádi Futball Club felnőtt férfi csapata

Nagyatád Város sportéletében végzett eredményes és példamutató tevékenységük elismeréséül, a sportszervezetek által benyújtott javaslatok alapján, egyesületi sportaktíva elismerésben részesülnek azok a támogatók és dolgozók, akik önzetlen munkájukkal segítik az egyesületek sikeres működését.

 Sportaktívák:

 • Táncsics Tímea, a Nagyatádi Kötélugró Klub segítője 
 • Kiss Attila, a Sakk Egylet Nagyatád sportaktívája 
 • Némethné Balogh Krisztina, a Nagyatádi Úszó és Természetjáró Egyesület segítője
 • Kiss Bence, a Nagyatádi Karate Klub SE sportaktívája
 • Ágoston Imre, a Vencel Teke Klub aktívája
 • Faragóné Horváth Andrea, a Nagyatádi RKC SE segítője
 • Kulcsár Károly, a Nagyatádi Futball Club sportaktívája.
 • Karászi Kornél, a Bringázó, Úszó és Túrázó Egyesület aktívája.
Megosztás