Számos érdeklődő az Ady pályaorientációs napján

Szombat délelőttre pályaorientációs napot hirdetett a KSZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium, ahol rengeteg érdekes programmal várták az iskolaválasztás előtt álló diákokat.

A megye számos településéről érkeztek az érdeklődő tanulók az Ady pályaorientációs napjára. Ebben az iskola segítségére volt a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara is, akik szerte a megyéből segítettek a fiataloknak eljutni a nyílt napra. Mintegy kétszázötven diák vett részt a délelőtti rendezvényen, ahol megismerkedhettek az iskola képzési kínálatával. 

A Büttner Kft. tanműhelyet biztosít a gépészeknek
A Büttner Kft. tanműhelyet biztosít a gépészeknek

Ezen felül az intézmény lehetőséget biztosított a tanulóknak, hogy a különböző technikumi ágazatokhoz kapcsolódó kísérleteket, interaktív játékokat kipróbálhassanak.

Az egészségügyi képzés standjánál vércukorszintet is mértek
Az egészségügyi képzés standjánál vércukorszintet is mértek

Nyitóbeszédében Cseh Tamás Attila, az intézmény igazgatója kiemelte: a technikumi képzések ösztöndíjas képzések, azaz, a tanulmányi eredménytől függő anyagi juttatásban részesülhetnek a tanulók. Kitért arra is, hogy ezekre a képzésekre nincs felvételi vizsga,  csak a korábbi év végi, illetve a félévi eredmények számítanak.

Elmondta: a képzési kínálat egyik eleme, az oktatási ágazat a megyében – állami fenntartásban – csak az Adyban végezhető el.

(Fotók: Röhrig Dániel)

Megosztás