Szembeszállnak a szúnyogokkal

Jövő csütörtökön, napnyugta után jár körbe a városban a Szerocor Konzorcium szúnyoggyérítést végző autója, ezen a nyáron már negyedszer.

A Szerocor Konzorcium Nagyatád város területén földi kémiai szúnyoggyérítési munkát végez augusztus 10-én, csütörtökön. Rossz idő esetén a tartaléknapok augusztus 11. és augusztus 12.

A vérszívókat a Deltasect Plus 1,2 ULV szerrel igyekeznek gyéríteni, amely emberre, melegvérű élőlényekre nem, azonban a méhekre veszélyes, ezért a méhészetekben szükséges megtenni a megfelelő óvintézkedéseket.

A környezetet sem károsítja, mindenesetere a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján érdemes összegyűjteni vagy letakarni, továbbá a kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztetőberendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt érdemes megmosni, illetve a kezelést végző gépkocsi közelében tilos tartózkodni.

Egyéb információkkal a 0662/438-239-es telefonszámon szolgálnak.

(Fotó: depositphotos.com)

Megosztás