Szén-monoxid, belvíz és kéménytűz az ünnepek alatt

A nagyatádi tűzoltókat többször is riasztották a négynapos hosszú hétvégén. Somogyban hússzor is vonulniuk kellett az egységeknek, főleg műszaki mentésekhez,hétszer pedig a mentőknek segítettek.

20 alkalommal riasztották a tűzoltókat Somogyban a négynapos hosszú hétvégén. Többségében műszaki mentéseket hajtottak végre a megye tűzoltói és csupán öt tűzesethez kellett vonulniuk. Az egységek hét alkalommal a mentőszolgálat munkatársainak nyújtottak segítséget lakásfelnyitásban, illetve betegmozgatásban.

Nagyatádon a Baross Gábor utcában az egyik lakás fürdőszobájában bejelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtökön. Mint kiderült, a készülék helyesen érzékelte a színtelen, szagtalan, mérgező gáz jelenlétét. A helyiségben nyílt égésterű vízmelegítő üzemelt, ám a kéményseprő és a gázszolgáltató szakemberének vizsgálata alapján nem volt elegendő légutánpótlás a megfelelő működéshez. Emiatt a vízmelegítő használatát megtiltották a biztonságos üzemeltetés feltételeinek a kialakításáig.

Karácsony napján Nagyatádon a Móricz Zsigmond utcában kérték a város tűzoltóinak segítségét, ahol egy lakóház pincéjében körülbelül fél méteres magasságban állt a víz. A tűzoltók szivattyúval eltávolították a felgyülemlett vizet, majd a vízműszolgáltató szakemberei kitisztították a csatornarendszert.

Karácsony másnapján árokba hajtott egy személyautó Zákány Hunyadi utcájában. A gépkocsiban hárman utaztak, közülük ketten megsérültek a balesetben. A műszaki mentést a csurgói önkormányzati tűzoltók végezték.

Kéménytűzhöz riasztották a nagyatádi tűzoltókat Görgetegre, ahol a Szabadság téren egy családi ház kéményében gyulladt ki a lerakódott korom. Az egységek eltávolították a fűtőanyagot a tüzelőberendezésből, majd kitisztították a kéményt és hőkamerával is átvizsgálták annak környezetét.

 

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás