Szeptembertől az 1-es számú háziorvosi körzetben nem lesz rendelés

Hiába írt ki kedvező feltételekkel az önkormányzat pályázatot a praxis betöltésére, a kiírásra senki nem jelentkezett. Az 1-es körzet betegei bármelyik Nagyatádon dolgozó háziorvoshoz mehetnek.

Szeptember elsejétől az 1-es számú háziorvosi körzetben nem lesz rendelés, emiatt az ebbe a körzetbe tartozóknak másik háziorvost kell felkeresniük ahhoz, hogy az háziorvosi alapellátásuk biztosított legyen.

Az önkormányzat márciusban írta ki a pályázatot a praxis betöltésére. A pályázat határideje lejárt, ám a kiírásra senki nem jelentkezett, pedig még szolgálati lakást, valamint térítésmentes rendelőhasználatot is felajánlottak. A probléma megoldására tett önkormányzati javaslattal – mely szerint az 1-es és a 4-es körzeteket összevonnák – több alkalommal megkeresték az illetékes hatóságot, ám részükről nem történt érdemi intézkedés a helyzet orvoslására.

Az önkormányzat értesítette a Nagyatádon dolgozó háziorvosokat, és kérték, hogy szeptember elsejétől a hozzájuk forduló, és eddig a 1. számú körzetben ellátott betegek ellátását biztosítsák.

(Nyitókép: depositphotos.com)

Megosztás