Tánccal köszöntötték az édesanyákat

A Fürjecske Néptánc Egyesület apraja-nagyja színpadra lépett tegnap este a kulturális központban. Egy korai ajándékkal kedveskedtek az édesanyáknak, nagymamáknak és dédmamáknak.

– Azzal a céllal vagyunk itt, hogy köszöntsük a világ legnehezebb, legnemesebb, leghálásabb és legszebb munkáját végző, mindenki számára fontos személyeket: az édesanyákat és a nagymamákat – köszöntötte a nézőket Vránics Eszter, az egyesület művészeti vezetője.

A közönség láthatott moldvai, szilágysági, csallóközi, vajdaszentiványi, rábaközi és felcsíki táncokat is egyrészt a Fürjecske táncosaitól, de a barcsi Boróka Táncegyüttes tagjai is színpadra léptek.

A Fürjecske növendékei is bemutatkoztak, akik két tánccal is készültek az édesanyák köszöntésére. Elmondásuk szerint rettenetesen izgultak, ám ez a produkción nem látszott.

Vránics Eszter beszámolt az egyesület évközi munkájáról. Szakmai fesztiválokon, versenyeken is jártak, illetve éppen anyák napján utaznak Szekszárdra, ahol a Dél-dunántúli Regionális Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivált rendezik meg, ezt követően pedig május 21-én Kaposvárra, a Somogy vármegyei gyermek és ifjúsági néptáncfesztiválra, ahol a megyében működő együttesek mutatják be a tudásukat. Erre az alkalomra egy régi koreográfia felújításával készülnek a táncosok, amit a nagyatádi közönség tegnap már láthatott. A bemutatókra, fesztiválokra az egyesületet Vránics Eszter és Orsós Péter készíti fel.

A szakmai fesztiválokra visszatérve: az együttes tagjai korábban részt vettek a Mezőföld Virágai Szólótánc Versenyen, ahol csak 1-2 ponttal maradtak le a helyezésekről, ezért a Fürjecske vezetői úgy döntöttek, hogy ezeket a táncosokat Nagyatád Virágai oklevéllel jutalmazzák.

A művészeti vezető beszélt arról is, hogy a nyár folyamán Kastélyosdombón szeretnének egy ötnapos tábort, ahol tanulhatnak és fejlődhetnek a táncosok, amihez a nagyatádiak segítségét kérte, ugyanis a tábor 60 ezer forintba kerül személyenként.

Megosztás