Több száz milliós fejlesztések a somogyi falvakban

Számos civil szervezet és somogyi település részesült a Magyar Falu Program támogatásában. Ennek segítségével több falu újíthatja fel a játszótereit, középületeit, temetőit.

A Magyar Falu Program keretében számos vidéki település nyert támogatást közterületek és épületek felújítására, ezekről Szászfalvi László országgyűlési képviselő a facebook oldalán is beszámolt. Így például a 2-es számú választókörzetben nyolc település kapott megközelítőleg 5-5 millió forintot a temetők felújítására, köztük Beleg, Kutas és Szabás is.

Az óvodai játszóudvarok és közterületi játszóterek is megújulhatnak több somogyi településen. Választókerületünkben hét település nyert a pályázaton, ezek közé tartozik Ötvöskónyi is. A falu óvodája előtti játékok már elavultak, 15 éve nem voltak cserélve.

Korhadtak, elavultak lettek, már tavaly is pályáztunk a felújítására, most idén el is nyertük, 4 millió 800 ezer forintot kaptunk a programon belül – mondta Ötvöskónyi polgármestere, Szabad Józsefné. – Az előzetes számítások alapján ez az összeg nem fedezi teljesen az általunk kinézett játékokat, de majd kipótoljuk. Az elavult játékok lecseréljük.

Szintén a Magyar Falu Programon belül nem csak települések, de civil szervezetek is pályázhattak tevékenységük támogatására. A nyertes egyesületek listája már felkerült a kormány honlapjára. Választókerületünkben 30 szervezet összesen több mint 100 millió forintot nyert, ezek közé tartoznak járásunkban a teljesség igénye nélkül az alábbiak:

„Háromfáért” Egyesület 912 000 Ft

Ötvöskónyi Kulturális és Sport Egyesület 1 720 000 Ft

Lábodi Cigány Szervezet 2 000 000 Ft

Rinyabesenyői Romákért Egyesület 5 000 000 Ft

Rinyaszentkirályi Romákért Egyesület 5 000 000 Ft

Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület Bolhás 4 945 000 Ft

Gyermekerdő Alapítvány 5 000 000 Ft

Továbbá a Belügyminisztérium pályázatának keretében négy környékbeli település részesült sportinfrastruktúra és intézményfejlesztési-felújítási támogatásban. Segesd is a pályázók között volt, és csaknem 35 millió forintot nyert, melyet az önkormányzati épület külsejének, udvarának és tetejének felújítására fognak fordítani.

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás