Tucatnyi nyári táborból válogathatnak a gyerekek

Erdészeti és túratábor, sportprogramokkal teli uszodai napok, néptánc és fotózás: a korlátozások lazítását követően ismét számos nyári tábor várja a fiatalokat Nagyatádon és környékén.

A hosszú bezártságot, illetve a jelenléti és a távoktatás váltakozását követően jól megérdemelt nyári szünetüket töltik a diákok. A korábban a korlátozások miatt otthon ragadt gyerekeknek még nagyobb igényük van most a táborozásra. Szerencsére a nyáron erre számos lehetőség nyílik. A teljesség igénye nélkül megkíséreltük összegyűjteni ezeket.

Nyári kézműves Bütyök tábor

Egy falusias udvar életébe való bekapcsolódásra hívja a 4-14 éveseket július 5. és 9. között a Bütyök Állatudvar. A társas szabadtéri játékok és vetélkedők mellett kézműves foglalkozások, túrázás, íjászkodás, lovaskocsizás, valamint állat- és növényismeret várja a gyerekeket 8-tól 16 óráig. A napi három étkezés biztosított, a részvételi díj fejenként 22 ezer forint. Az érdeklődök a Bütyök Állatudvarnak írt üzenetben, illetve Falusi Bettitől, az egyesület vezetőjétől kérhetnek további információt.

A Kulturális Központ táborai

Pályázati forrásból, „A szünidőben is aktívan” projekt keretein belül négy ingyenes táborozási lehetőséget biztosít a Nagyatádi Kulturális és Sport Központ: túra-, fotós, képzőművészeti és néptánc tábor várja a 8-20 éves fiatalok jelentkezését. A napközis rendszerben – 8 és 16 óra között – megvalósuló programsorozatok mindegyike ötnapos, a napi háromszori étkezés biztosított. A túratábor július 5-9., a fotós tábor július 19-23., a képzőművészeti tábor augusztus 9-13., a néptánc tábor pedig augusztus 23-27. között fogadja majd a résztvevőket. Az érdeklődők a Turisztikai Központban, valamint online is leadhatják a jelentkezésüket. Ezzel azonban tanácsos sietni: a létszámkeret 20 fő, a bekerülést a jelentkezések leadásának sorrendje határozza meg.

Ezeken felül az NKSK idén is megrendezi a GyalogBodza túratábort, mely a 35 kilométeres gyalogtúra mellett izgalmas játékokkal és kihívásokkal várja a 7-8. osztályos korú gyerekeket augusztus 23-27. között. A Kaszóból kiinduló útvonal Somogyszobon, Nagyatádon, illetve Sziágyon megy keresztül, majd ott egy táborozással zárul. A programokat, a szálláshelyeket, valamint a teljes ellátást fedező részvételi díj 35 ezer forint, testvérek jelentkezése esetén 30 ezer forint. A tábor férőhelyeinek száma 25 fő. Jelentkezni a Turisztikai Központban, illetve online lehet.

A Nagyatádi Úszó és Természetjáró Egyesület nyári tábora

Nagy medencében legalább alapszinten úszni tudó gyerekek jelentkezését várják a városi strandon megrendezett sporttáborra. A július 12. és 16. között megrendezett programsorozaton való részvétel díja egy főre 22 ezer forint, melyben az egy hétnyi testmozgással egybekötött elfoglaltságok mellett biztosított a napi három étkezés. Jelentkezni Gáspár Réka úszóedzőnél lehet.

A Kiserdei HLSE és a Csillagtanya lovastáborai

A nyeregben biztosan ülő fiataloknak szervez táborokat, illetve túrákat a Kiserdei Lovas Sport és Hagyományőrző Egyesület a nyár mindhárom hónapjában. A gyermektáborok alsó korhatára 6 év, férőhelyeik száma 10 fő. A 38 ezer forintos részvételi díj a programokon kívül a teljes ellátást is tartalmazza. A gyermektáborok mellett további lehetőségeket is kínálnak: bentlakásos edző- és túratáborokra is jelentkezhetnek az érdeklődők az egyesület edzőjénél, Horváth Krisztinánál.

Ehhez hasonlóan a Csillagtanyán is színes programokkal várják a lovaglást kedvelő gyerekeket a nyár nagy részében: július 5. és 9., illetve 19. és 23. között, valamint augusztusban még három alkalommal. Az ügyességi feladatok és a játékos vetélkedők mellett a résztvevők kisállatokat gondozhatnak és kézműves foglalkozáson vehetnek részt. Érdeklődni a Facebook felületén Kis Laura Esztinél lehet, illetve a hirdetésben megadott telefonszámon.

A Sziágyi Erdei Iskola „telefonmentes” nyári tábora

Általános iskolások részére szerveznek természetközeli, úgynevezett „mentes” tábort Sziágyon július 19. és 23. között. Az izgalmas programok, tartalmas kirándulások és rengeteg mozgás (bicikli- és erdei túrák) ígérete mellett napi ötszöri étkezést biztosítanak, melyet a programokkal és a szállással együtt a 35 ezer forintos részvételi díj tartalmaz. A részletekről érdeklődni Mihály Bettától, az erdei iskola vezetőjétől lehet.

A Bárdos Lajos Általános Iskola táborai

A Bárdos Lajos Általános Iskola szervezésében két ötnapos tábor valósul meg: az első július 18-tól fogad 50 felső tagozatos diákot Zánkán, a felújított táborban. A másikat 35 alsós diák részvételével Fonyódligeten augusztus első hetében rendezik meg. Az iskola egészen tegnapelőttig napközis felügyeletet is biztosított. Táboraira ugyanakkor már beteltek a férőhelyek, így már nem lehet rájuk jelentkezni.

A KASZÓ Zrt. táborai

A társaság szervezésében négy tábor valósul meg idén nyáron, melyeken számos színes programmal várják a résztvevőket: a SegŐsdi Hagyományőrző és Íjász Egyesülettel a gyerekek kézműves ékszereket készíthetnek bőrből, illetve betekintést nyerhetnek az íjászatba. Továbbá Lóki György solymász a mestersége rejtelmeibe vezeti be az érdeklődő fiatalokat. Emellett a Baláta-tavat is meglátogathatják kisvasúttal, légpuskával pedig lövészetet és fegyverismeretet tanulhatnak. A szervezők arról is gondoskodnak, hogy a környék élővilágát és Kaszót egyaránt alaposabban megismerjék a résztvevők, akik így természetközeli élményekkel gazdagodnak. A férőhelyek száma ezen táboroknál is betelt mostanra.

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás