Tüzet nyitottak a vadászrepülőgépek Nagyatád felett

Egy olvasónk megörökítette a csata legizgalmasabb pillanatát. Igaz, feltehetően csak harci gyakorlat történt, és nem használtak éles lövedéket, ezt azonban egyelőre nem tudjuk megerősíteni.

Tegnap napközben több vadászrepülőgép is átrepült városunk felett. A gépek robaját bizonyára többen hallották és felismerték, hiszen korábban már többször is repültek át harci repülők Nagyatád légterében. Legutóbb a honvédtalálkozó előtt volt erre példa, ahogy az látható is az erről készült videós összefoglaló elején.

Tegnap viszont a repülőgéprobajhoz egy furcsa hang is társult: a háborús filmekből jól ismert „bombazuhanásra” emlékeztető vékony fütyülés. Mint kiderült, a vadászgépek tüzet is nyitottak – feltehetően harci gyakorlat céljából, nem éles lövedékkel. Ezt a pillanatot örökítette meg az egyik olvasónk.

A 24.hu éppen egy márciusi cikkében számolt be arról, hogy Magyarország légterében akkor először dobott le Gripen ípusú repülőgép bombát hadigyakorlat céljából. 

Felmerül a kérdés, mi lehetett a mostani gyakorlat célja, és milyen fegyver okozta a fütyülő hangot? Levélben megkerestük a Magyar Honvédséget, egyelőre még nem érkezett válasz. Az újabb információkkal frissíteni fogjuk cikkünket!

Fotó: Nemes-Kis Zoltán

Megosztás