Új konditerem is lesz a felújított sportcsarnokban

Profi edzőtermi gépekkel, padokkal, spinning-biciklivel és állványokkal szerelik fel a sportcsarnokot. Az épület küzdőterének a felújítása is jó ütemben halad, már javában rakják le az új padozatot.

Egy hónapja kezdték el a városi sportcsarnok korszerűsítését: megújul a légtér fűtése, és új parkettát kap az egész küzdőtér. A munkálatokra 70 százalékos támogatást nyert a Rinyamenti Kézilabda Club. A 60 millió forintos beruházáshoz a fennmaradó 30 százalékot az önkormányzat biztosítja.

Készül az új padozat a sportcsarnokban
Készül az új padozat a sportcsarnokban

A klub mintegy 15 millió forintot nyert pályázaton kondícionáló gépek beszerzésére, amelyek a sportolók erőnlétét hivatottak fejleszteni. Ottjártunkkor éppen ezeket szerelték be az egyik teremben. Kiderült, profi, Magyarországon gyártott AGM termi gépekről van szó. Van például négyoldalas torony, lábtoló, keresztcsiga, Scott-pad, tolódzkodó, római szék, több fix egykezes állvány, futópad és két spinning-bicikli is.

A sportcsarnok korszerűsítése várhatóan júliusra elkészül, és azzal együtt átadják majd az új konditermet is. Ez utóbbit az edzésidőn kívül az RKC és a Nagyatádi Kulturális és Sport Központ közösen fogja hasznosítani.

Beszerelik az új kondigépeket
Beszerelik az új kondigépeket

Megosztás