Újabb sikerek a ringben – folyamatosan tör fel a nagyatádi thaibox csapat

Korábban is kiválóan szerepeltek a nagyatádi Spartan Fight Club versenyzői és most egy újabb tagjuk hoz nagy sikereket az egyesületnek – a nagyatádi Forrai Junior még csak az első meccsein van túl, de már most tanúbizonyságot tett küzdőszelleméről.

Korábban is beszámoltunk már a nagyatádi Spartan Fight Club egyik fiatal versenyzőjének sikereiről. Most egy újabb nagyreményű versenyzőjük szállt ringbe: a 20 éves Forrai Junior túl van az első mérkőzésein, és jócskán a várakozásokon felül teljesített. A Spartan Fight Club edzőjével, Steiner Zsolttal beszélgettünk a tapasztalataikról. Mint mondta, már az edzéseken megmutatkozott Junior harcos hozzáállása.

– Nagyon jó a mentalitása, ami az egyik legfontosabb ebben a sportágban – magyarázta az edző. – Nem pánikol, meccsek előtt nem stresszel, hanem egyenesen várja, hogy a ringbe menjen küzdeni, ez hatalmas előny a thai boxban. Az elkötelezettségét tükrözi az az eset, amikor az egyik edzésnél bunyóztunk, és Juniornak felrepedt a szemöldöke. Mondtuk neki, hogy ránézésre ez kórház, be kell menni a sürgősségi összevarrni. Viszont Junior hajthatatlan volt, be akarta fejezni az edzést. Úgyhogy végül szigetelőszalaggal leragasztottuk, és úgy folytattuk a bunyót. Az edzés végén mentünk be a kórházba. Nagyon fanatikus a hozzáállása.

Junior már túl van az első két versenyén, és mindkét meccsen kiemelkedően teljesített. Annak ellenére, hogy az első mérkőzésén pontozásban alulmaradt.

– Január 27-én voltunk először mérkőzésen, Budapesten a Kató Mihály Emlékversenyen. Ezt Muaythai szabályrendszerben szervezték, ami sokkal keményebb, mint a K1-es: itt van könyök- és térdhasználat, gyakoriak a belharcok, a dobások, szabad a clinchelés – ez egy nagyon szabad küzdősport, az egyik legagresszívabb, a küzdőfelek full kontaktban vannak.  Sajnos ezen a versenyen nem volt szerencsénk – jeleztem a szervezőknek, hogy ez Junior első mérkőzése, de aztán sorsolással kikapott egy olyan ellenfelet, aki nála jóval tapasztaltabb és magasabb volt. Konkrétan Junior a súlycsoportjának az alján volt, a srác pedig a tetején, ráadásul régebb óta versenyzik, augusztusban egy profi gálán is részt vett már. Elkezdődött a mérkőzés, a srác nagyon ráment a Juniorra, rángatta, dobálta, térdelte, aztán ami ezután következett, arra senki nem számított. Junior olyan mértékben visszaállt és megfogta az ellenfelét, hogy a srác is meglepődött. Hiába volt a srác kétszer akkor, Junior nagyon keményen nekiment, és egy kiegyensúlyozott bunyó következett, egy olyan adok-kapok mérkőzést csináltak, hogy teljesen felspanolták a közönséget. Gyakorlatilag egy Dávid-Góliát harcot folytattak, Junior nem hozott szégyent a termünk hírnevére. A végén még a főszervező is odajött gratulálni, hogy első meccsnek ilyen színvonalas mérkőzést hozott. Így bár pontozásban az ellenfél győzött, sikernek könyveltük el a tapasztalatot – állapította meg Zsolt.

Juniorék ezt követően Bácsalmásra utaztak február 10-én az első bácsalmási WFC küzdősport gálára. Az addigi hetekben Zsolttal a hibák kijavításán dolgoztak.

– Rengeteget készültünk rá, Junior nagyon ráhangolódott. Bácsalmásin K1 szabályrendszerben zajlottak a mérkőzések, és hibátlan meccset hoztunk. Junior már a legelső pillanattól dominált, uralta a küzdőteret. Sarokból sarokba terelte az ellenfelét, kétszer le is vitte a padlóra. Egyszer sem tudott felülkerekedni a másik küzdőfél, Junior nagyon megverte, pedig tapasztalt volt. Nagyon büszkék voltunk rá – tette hozzá az edző.

Juniornak eddig versenyenként csak egy ellenféllel kellett összemérnie az erejét, ám a következő, április 6-i pécsi PEAC-NAKE Kupán már legalább három mérkőzésre számítanak. Ezen a megmérettetésen már a 16 éves Lőczi Simon is részt vesz, aki az utóbbi időben sérülés miatt szüneteltette a versenyzést. Simon eredményeiről már a korábbi cikkünkben beszámoltunk.

Az atádi thaiboxerek ezt követően április 13-án az Erdőkeretesen szervezett I. Golden Nyílt Amatőr Muaythai Kupa vesznek részt, 27-én pedig a bajai Perfect Fighters gálán. A szezon fő mérkőzését a Balatonszemesi Muaythai Balaton Kupa jelenti majd, tavaly Simon itt aranyérmet szerzett, az ellenfelét egy repülő fejtérdeléssel küldte a padlóra. A kupaversenyt július 7-én szervezik, így még bőven lesz idő a felkészülésre. Az addigi versenytapasztalatokra alapozva tudják tökéletesíteni a technikákat. Rövid pihenőt követően pedig nekiállnak felkészülni az októberi országos bajnokságra.

Megosztás