Újra felveszik a harcot a vérszívók ellen

Jövő hétfőn, a napnyugta utáni időszakban újra feltűnik Nagyatád utcáin a földi kémiai szúnyoggyérítést végző cég gépjárműve. Ahogy legutóbb, úgy most is: a gyérítéshez használt szer a méhekre veszélyes.

A Szerocor Konzorcium Nagyatád város területén földi kémiai szúnyoggyérítési munkát végez június 19-én, jövő héten hétfőn. Rossz idő esetén a tartaléknapok június 20-21.

A vérszívókat ugyanazzal a vegyszerrel igyekeznek gyéríteni, mint legutóbb. Ez a készítmény a kijuttatott formában kizárólag a rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberekre nem veszélyes, a környezetet sem károsítja, hatóanyaga pedig néhány órán belül lebomlik.

A készítmény a méhekre veszélyes, ezért azt kérik, hogy a méhészetekben a szükséges védőintézkedéseket tegyék meg.

A szabadban tárolt gyermekjátékokra, élelmiszerekere, evőeszközökre, a szabadban szárított ruhákra ugyanazok vonatkoznak, mint az előző alkalommal: a kezelés napján érdemes összegyűjteni vagy letakarni, továbbá a kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztetőberendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt érdemes megmosni, illetve a kezelést végző gépkocsi közelében tilos tartózkodni. 

Egyéb információkkal a 0662/438-239-es telefonszámon szolgálnak.

Megosztás