Újra meghirdették a virágosítási versenyt

Tavaly a járvány miatt elmaradt, ezért is bíznak benne a szervezők, hogy idén sokan jelentkeznek mind a négy kategóriában. Nagyatád pedig benevezett a Virágos Magyarországért versenybe.

Virágosítási, parkosítási, környezetszépítési versenyt hirdetett ismét a Nagyatádi Városszépítő Egyesület. Július 10-ig az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

  • virágos kert (családi házak)
  • virágos társasház (lakótömb)
  • virágos erkély, ablak (társasházi lakás)
  • virágos vállalat, intézmény.

Korábban évente átlagosan húszan jelentkeztek a versenyre, amelynek az eredményhirdetése a szokott időpontban, augusztus 20-án lesz a kertbarátok rendezvényén. Idén is díjazzák a nyerteseket, és tárgyi jutalomban részesítik vagy utalvánnyal is megajándékozzák majd őket.

Ehhez kapcsolódik, hogy Nagyatád városa benevezett a Virágos Magyarországért versenybe, amely tavaly szintén elmaradt a települések számára. Idén is csak online rendezik meg, és ennek is a nyár végén lesz az értékelése.

Éppen a napokban fejezte be a városgondnokság az egynyári virágok ültetését. A gyakorlati tapasztalatok alapján olyan növényeket választottak, amelyek bírják a szélsőséges időjárási körülményeket. Mint emlékezetes, a májust sok eső és hideg, a júniust pedig hőmérsékleti rekordokat döntő kánikula és szárazság jellemezte. Kakastaréj, rózsameténg (vinca rosea), záporvirág, kék szalvia, kokárdavirág, hamvaska és kannatő díszíti egyebek között Nagyatád utcáit, tereit. Összesen 18 ezer 500 tő.

Megosztás