Város ismeretből jelesek az atádi óvodások és iskolások

Már évtizedes múlttal bír az a városismereti vetélkedő, amit tegnap a kulturális központban rendezett meg a Nők Nagyatádért Egyesület. Hatvannál is több gyerek vetélkedett csütörtökön Nagyatádon.

Egyebek között bélyegeket készítettek Nagyatádról az iskolások, illetve mozaik vadgesztenyefa leveleket ragasztottak az óvodások azon a városismereti vetélkedőn, amit több mint egy évtizede rendez meg a Nők Nagyatádért Egyesület a város napját megelőzően.

Szakályné Pintér Mária, az egyesület elnöke az Atádhírnek elmondta, hogy évről évre igyekeznek olyan feladatokat kitalálni, amivel a városhoz való kötődést erősíthetik a gyerekekben.

– Ez mindenkinek egy játék. Korábban csak iskolásoknak szerveztük meg, de már öt éve óvodások is részt vesznek rajta, minden óvodából hat gyerek. A két általános iskolából harminc negyedikes érkezett a városismereti délutánra – ismertette az elnök.

A városismereti vetélkedőn a kreatív feladatok mellett keresztrejtvény és Nagyatáddal kapcsolatos villámkérdések is terítékre kerültek. A különböző állomásokon azt gyűjtötték össze a szervezők, hogy mi az, amit tudnak a gyerekek a városról, amit pedig nem tudtak, azt elmondták nekik.

A gyerekek verseket is írtak, valamint rajzokat készítette annak apropóján, hogy idén 50 éves a kulturális központ.

– Az óvodások és az iskolások bementek a színházterembe, és felmehettek a színpadra is, ami nagy élmény volt nekik. Nagyon sok gyerek volt, aki még soha nem volt a kulturális központban, olyan pedig nagyon sok, aki a színpadon nem járt – folytatta Szakályné Pintér Mária.

A lokálpatriotizmust erősítő megmérettetésen minden gyerek ajándékot kapott Ormai István polgármestertől, aki szívügyének tekinti ezt a vetélkedőt, és támogatja is a szervezőket.

– Sok tudtatok, és sokat tanultatok a mi városunkról, amire nagyon büszkék vagyunk, mert ez egy szép és jó hely. Válasszatok magatoknak egy padot, egy fát, egy kis rejtekhelyet, utcasarkot, sétányt, ami a sajátotoknak gondoltok, mert ez a város a tietek is – mondta a tanulóknak a polgármester a jutalmak átadása előtt.

(Fotók: Röhrig Dániel)

Megosztás