Vigyázzon, újabb netes csalás terjed Nagyatádon is!

Sorra küldik az elektronikus leveleket különböző bankok nevében, most éppen azzal az ürüggyel, hogy aktiváljuk az új biztonsági szolgáltatásukat. A banki adatainkat, azzal pedig a pénzünket akarják lenyúlni.

Olvasóink jelezték, hogy az elmúlt hetekben egyre több hasonló levelet kapnak. Az e-mailek egyébként szinte szó szerint ugyanazzal a szöveggel érkeznek. Eszerint az adott bank 2022 februárjában törli az sms-ben kapott kód módszerét, „mert az online tranzakciókra való reagálás sokáig tart”. Ezért használjuk ki most az új, ingyenes biztonsági alkalmazást, hogy időveszteség nélkül kezelhessük azonnali online vásárlásainkat.

Aztán egy link, amelyre rákattintva azonosítanunk kellene magunkat a banki adatainkkal, és egyben búcsút is inthetnénk a pénzünknek.

Ebben az esetben azt, hogy kiberbűnözők akarnak átverni bennünket, nem nehéz rögtön észlelni: az e-mailek nyilvánvalóan nem banki címről érkeznek, se aláírás, se más hitelesítő adat nem szerepel bennük, ráadásul a pénzintézetek biztosan nem kérik tőlünk egy gyanús linken keresztül a banki adatainkat.

Képernyőfotó az egyik lehúzós e-mailről
Képernyőfotó az egyik lehúzós e-mailről
Depositphotos
Depositphotos

 

Megosztás