Vigyázzunk kutyáinkra, az Aradi utcában lehet, hogy mérget tesznek ki!

Az itt élő kutyatartók nem egyszer találnak gyanús ételmaradványokat, amiket az ebek könnyen felehetnek sétáltatás közben. A múlt héten az utca egyik kutyája váratlanul rosszul lett, nem kizárt, hogy megmérgezték.

Nemrég a Nagyatádi Állat- és Természetvédő Egyesület a facebook oldalán egy bejegyzésben értesítette a lakosságot, miszerint „az Aradi utcában több helyen és több esetben mérget (csirkehúsba, babapiskótába rejtve) találtak elszórva.” Az utca kutyatartói mind rövid pórázon tartják kedvenceiket sétáltatás közben, ugyanis régóta felfigyeltek már gyanús körülményekre.

Gyakran találok kirakva az emeletes házak parkolóiban kenőmájast, csirkehúsokat, néha azt is látni, hogy beszórták valamivel – mesélte egy helyi lakos. – Ezeket mindig felveszem, és kidobom, nehogy egy arra sétáló másik kutya bekapja őket. Nem tudni, mit tettek bele.

Az itt élők elmondása szerint az utca több pontján, általában zöld területeken találnak időről-időre ilyen „falatokat”. Az egyik utcabeli legutóbb egy adag babapiskótát dobott ki, ami szét volt szórva a földön. Túl sok gyanús élelmiszermaradvány van kihelyezve ahhoz, hogy csak egyszerű szemetelésről legyen szó, és érthető módon az itt élők nem mernek kockáztatni, inkább kidobják őket, hogy megelőzzék a bajt.

A múlt héten azonban könnyen lehet, hogy az egyik Aradi utcai kutyus belenyalt egy ilyen csapdába. Egy 7-8 kilós 10 éves keverékről van szó, akinek korábban nem voltak egészségügyi gondjai. Gazdája szerint az eb séta közben felkapott valamit a szájával, de miután rászólt, azonnal ki is köpte, utána nem is foglalkoztak a történtekkel.

Este azonban váratlanul nagyon rosszul lett – mesélte a kutya gazdája. – Egész éjjel 5 percenként szinte sugárban hányt, folyamatosan itattam, hogy ne száradjon ki. Reggel fél hétkor már hívtam is az állatorvost, szegényem ekkor csak lihegett és remegett. Nem vagyok benne biztos, hogy mérget evett volna, de korábban soha nem volt ilyen baja, nem tudok másra gondolni.

A pórul járt kutya több napig lábadozott. Noha nem nyert teljes bizonyosságot, hogy valaki valóban rendszeresen mérget helyez ki, mindenesetre nem árt az elővigyázatosság: ne engedjük kutyáinknak a földön talált ételt megenni, és ha találunk is ilyen ételmaradványt, azt kesztyűvel megfogva dobjuk ki!

Megosztás