Viszik az atádi érmetartókat, mint a cukrot

Igencsak felkapott lett mindössze másfél hét alatt egy nagyatádi fiatalember egyedi kézműves terméke. Az érmetartókból már csaknem ezer darabot rendeltek, nem győzi gyártani őket a családjával.

A forgalomban lévő, limitált darabszámú pénzérméket és, persze, a régebbieket is gyűjti Pap Richárd. Előbbieket a Magyar Nemzeti Bank adta ki egy-egy jeles alkalomra. Legutóbb például egy 50 forintosnak az emlékváltozatát a Magyarországon megrendezett Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére. Mindeddig egy dobozban tartotta őket, mígnem az az ötlete támadt, hogy jó lenne elrendezni, kiadás és forma szerint valamiféle esztétikus formában tárolni ezeket.

Először az 5 forintosoknak készített egy érmetartót, ezekből hat darab van – a forint bevezetésének 75. évfordulója alkalmából bocsátották ki őket tavaly -, ennyi fér el benne. Mivel megtetszett az ismerőseinek, arra gondolt, hogy ez egy piaci rés lehet. Rögvest fel is tette egy, a hazai kézművesek egyedi termékeit népszerűsítő csoport közösségi oldalára. Nem kellett sokáig várnia, hamar jöttek a kérések a többire: a 10 és 20 forintos, valamint az 50 forintos limitált példányszámú érmék tartójára. Aztán felkerültek a saját web-shopjukba is, hiszen ő és a menyasszonya eredendően is egyedi pólók, bögrék, párnák és egyéb ajándéktárgyak készítésével foglalkoznak, üzletük is van a Széchenyi téren.

Richárd azt mondja, először abban bízott, hogy pár tucattal el tudnak majd adni az új termékekből, de ezt egy-két nap alatt túlszárnyalták.

Folyamatosan jönnek a rendelések, január vége óta már majdnem ezer darabot kaptunk. Azóta nem sokat alszunk, naponta reggel 7-től hajnali fél 2-ig folyik a gyártás. Három lézergéppel dolgozunk a menyasszonyommal, de már az édesapám, sőt, néha még az édesanyám is besegít. Ki is kellett írnunk mindenhova, hogy már csak 5-8 munkanapon belül tudjuk vállalni a megrendeléseket.

Nemcsak interneten, hanem személyesen a nagyatádiak is sokan vásárolnak tőlük. Kétségtelenül azonnal slágertermék lett az érmetartó, a 23 éves Richárd abban bízik, hogy felkapott is marad.

Nagyon jó visszajelzéseket kapunk, nagyon várják a tartókat az emberek, másképp mutatnak bennük az érmék. Néhány különlegesebb, régebbi érmének is szívesen terveznék tartót – jelzi a fiatalember, hogy nincs újabb ötletek híján.

Amikor rákérdezek, milyen magasabb cél ösztönzi az üzleti sikerre, annyit mond: a menyasszonyommal házvásárlás előtt állunk.

Megosztás