Fokossal ütött, dárdával szúrt le kutyát, levágta egy kecske fejét, kínozta az élettársát

A hírhedt kaposvári remete ellen állatkínzás vétsége és más bűncselekmények miatt ismét vádiratot nyújtott be az ügyészség. Förtelmes dolgokat művelt a földbe vájt sárkunyhóban lakó férfi.

A kaposvári terhelt 2018 októberében ismerőseinél tartózkodott Makó környékén, amikor a társaság egyik tagjának kutyája a szájába kapott egy kisebb ebet, és elszaladt vele. A kiskutyát rövid időn belül el lehetett venni a nagyobb ebtől, azonban a vádlott úgy gondolta, hogy az ilyen állatnak el kell pusztulnia, ezért azzal büntette meg a kutyát, hogy egy fokossal megütötte a füle mögött, amivel vérző sérülést okozott neki.

A férfi 2018 decemberében Kaposvár kertvárosi részén saját kutyáját egy dárdával azért szúrta le – amivel az állat pusztulását okozta -, mert az eb engedély nélkül vett el ételt az asztalról. A vádlott 2020 novemberében is követett el állat sérelmére bűncselekményt, amikor a hajnali órákban egy kaposvári állatmenhelyen bosszúból elvágta egy kecske fejét, és azt magával vitte, mivel egy szamár miatt konfliktusban állt a menhellyel.

A vádiratban foglaltak szerint a férfi korábbi élettársának több mint 850.000 forintját és az iratait lopta el, továbbá a sértettnek jelentős érdeksérelmet is okozott, amikor orvosi kezelésére vonatkozó dokumentumokat osztott meg egy internetes oldalon.

Az akkor 27 éves férfi 2019 áprilisától együtt élt egy nővel a Kaposvár külterületén található, általa épített, félig földbe vájt komfort nélküli helyiségben, ahol a férfi 2019 májusában a nő kezeit összekötötte, testszerte ütötte, cigarettacsikket nyomott el a combján, majd az összevert ruhátlan sértettet a hajnali órákban kihúzta az épület elé, ahol többször megrúgta és a megkötözött nőt a sorsára hagyta. A sértett ezt követően napokig bujkált hiányos öltözetben a környező erdőkben, végül egy ismeretlentől kért segítséget, aki megfürdette, felöltöztette és értesítette a rendőrséget. Emiatt már korábban elítélték a férfit.

A vádlott 2020 novemberében történt letartóztatását követően a többszörösen büntetett előéletű társával együtt vezetőként léptek fel zárkájukban a többi fogvatartottal szemben. A terheltek közül az idősebb férfi a sértetteket – egyéb leckéztetések mellett – arra kényszerítette, hogy eltűrjék, amint ruháik közül a neki tetsző darabokat, valamint élelmüket elveszi, továbbá vásároltatott magának, és mivel az egyik sértett azt közölte vele, hogy nincs már több pénze, egy pengével mindkét férfi megvágta a sértett alkarját.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben.

 

Megosztás