Vukan 9 perc alatt lőtt mesterhármast

Szombaton a Nagyatádi RKC férfi csapata a PTE PEAC gárdáját fogadta, vasárnap a nők szintúgy, de ők az U21-es csapatot, az NFC-hez pedig az előző fordulóban 9-0-s győzelmet arató Marcali látogatott.

Nagyatádi FC – Marcali VFC 7:1 (4:0) Gólszerzők: Pákai Gergő, Vukan Nikolic (3), Horváth Péter, Koósz Ádám, Juhász Ákos; Bradics Tamás

Azzal nem vádolható a Marcali gárdája, hogy gólszegény meccseket játszanak, nyolc forduló alatt 38 alkalommal zörgették meg az ellenfelek hálóját, igaz, ezeknek a találatoknak a felét két meccsen, az Öreglak és a Kaposfüred ellen szerezték. Utóbbiakkal az előző fordulóban találkoztak, annak a meccsnek 9-0 lett a vége. A Nagyatád a találkozót megelőző két fordulóban csak döntetlenig jutott, ezért az előjelek alapján, illetve a lelátói beszélgetésekből leszűrve egy szoros meccsre számítottak a szurkolók. A várakozásokat azonban Pákai Gergő tizedik percben lőtt gólja, illetve a 14. és a 23. perc között szerzett klasszikus Vukan-mesterhármas írta felül. A félidőben már több gól nem született, mindenesetre megnyugtató előnnyel mentek az öltözőbe a mieink.

A második játékrészben aztán a Marcali betalált, de a 62. percben újabb nagyatádi gól lehűtötte a vendéget kedélyeit. Koósz Ádám a 70. percben tovább növelte a mieink előnyét, és Juhász Ákos a lefújás előtt állította be a 7:1-es végeredményt.

A mieink vasárnap Tabra látogatnak, akik a tabella alsóházában foglalnak helyett, két győzelemmel, három döntetlennel és négy vereséggel.

Nagyatádi RKC (női) – PTE PEAC U21 22:18 (9:7)

Az ellenfél csapata mindössze egy döntetlent szerzett a szezon során, mellé pedig három vereséget, míg a nagyatádiak csupán egyszer kaptak ki a bajnokságban. Ennek megfelelően a mieink négy góllal vezették már a mérkőzés elején, de a egyre csak olvadt az előny, mígnem a pécsiek átvették a vezetést az első játékrész derekán. Szerencsére csapatunk korrigálni tudott, a félidő végén átvette a vezetést, amit egészen a mérkőzés lefújásáig meg tudott tartani.

Legközelebb a nőknél október 28-án rendeznek fordulót, akkor a nagyatádiak Nagykanizsán vendégszerepelnek.

Nagyatádi RKC (férfi) – PTE PEAC 26:27 (14:14)

A férfiak ebben a bajnoki kiírásban még nem szereztek pontot, míg az ellenfél pusztán egy győzelmet tudhatott magáénak a mérkőzés előtt, így szoros mérkőzésre volt kilátás, amit a meccs során be is igazolódott. Szünetre döntetlennel mehettek a csapatok, majd az ellenfél elhúzott három góllal, de a mieink ki tudtak egyenlíteni, sőt, egy időre a vezetést is megszerezték, ám a pécsiek újra fordítani tudtak. Egészen a lefújásig egygólos vendég előny, illetve döntetlen mutatkozott az eredményjelzőn, ám az utolsó gólt döntetlen játékállásnál nem a nagyatádiak dobták, így az első két pont megszerzése még várat magára ebben a szezonban.

A következő fordulóban Hőgyészre látogatnak a mieink, akik a három győzelmük mellé mindössze egy vereséget zsebeltek be a kiírásban.

Korosztályos mérkőzések:

Nagyatádi RKC (nők, U19) – Szekszárdi FGKC 29:25 (17:21)
Nagyatádi RKC (nők, U17) – Fonyód 46:26 (24:13)
Nagyatádi RKC (leány, U14) – Kozármisleny 12:31 (8:17)
Marcali – Nagyatádi RKC  (leány, U14) 6:25 (3:13)

Nagyatádi RKC (férfi, U20) – Mecseknádasd 40:26 (20:10)
Tunsgram –  Nagyatádi RKC (fiú, U14) 18:12 (10:7)
Nagyatádi RKC (fiú, U14) – Komló 19:28 (félidő: 11:17)
Georgikon – Nagyatádi RKC (fiú, U12) 16:23 (8:12)
Balatonfüred – Nagyatádi RKC (fiú, U12) 17:21 (8:10)

(Nyitókép: depositphotos.com)

Megosztás