Zajlik a Baross irodaház korszerűsítése

Teljes energetikai korszerűsítést végeznek az irodaházon, amire 90 millió forintot nyert a város uniós pályázaton. A munkálatok miatt egy hétig szünetel majd az adóhatóság ügyfélfogadása az épületben.

Decemberben kezdte el a közbeszerzést megnyert nagyatádi Kronell Kft. az építési munkálatokat. Eddig a bontásokat végezték, és a nyílászárók cseréje zajlik most.

Az energetikai korszerűsítés a következőket foglalja magában: külső nyílászárók cseréje, homlokzati hőszigetelés, tetőszigetelés, napelemek elhelyezése a tetőn, az elektromos hálózat, a gyengeáramú vezetékek és a belső fűtési rendszer cseréje; folyosói és irodai burkolatok, vizesblokkok felújítása, akadálymentesítés.

Az önkormányzat úgy számol: a korszerűsítésnek köszönhetően a fűtési költségekben legalább 50%-os megtakarítást érnek el, a napelemek pedig teljesen kiváltják majd az épület áramigényét. A beruházás évi 3 millió forintos energia-megtakarítást eredményez várhatóan.

Az épületben egyrészt az önkormányzati intézmények irodái kapnak helyet. Marad az adóhivatal, visszaköltözik a Nagyatádi Intézmények Ellátó Szervezete, valamint a család- és gyermekvédelmi szolgálat. A többit bérbe adják (irodai hasznosításra, vállalkozói tevékenységet nem lehet ott folytatni.)

A NAV Nagyatádi Kirendeltsége folyamatosan működik a felújítás alatt is, egyetlen hét kivételével: január 17-től, jövő hét péntekétől egy hétre leállnak, mert az irodáikat akkor újítják fel. Azaz a január 20-i héten szünetelni fog ott az ügyfélfogadás.

Az irodaház korszerűsítését a tervek szerint júliusra fejezik be.

 

 

 

 

Megosztás