Zúzott a Nagyatádi Motorock Fesztivál!

Hatodik alkalommal rendezték meg, hatodszorra is keményen zúztak a somogyi motorosok az idei Motorock fesztiválon. A zenei program mellett idén is számos programon mérhették össze a rockerek motoros képességeiket.

Motordübörgés, rockzene, sör, sör, sör, no meg persze jó hangulat – a 6. alkalommal megrendezett Nagyatádi Motorock Fesztivál közel 500 résztvevővel zajlott le a hétvégén. A két napos programra az egész Dunántúlról érkeztek két keréken a rockzene és a motorok lelkes rajongói: Veszprémből, Nagykanizsáról, Szekszárdról és persze nagyon sokan Nagyatádról. A távolról érkezett motorosok sátrat vertek a laktanyában. Több motoros klub tagjai is tiszteletüket tették: többek között a fesztivál szervezői, a Motorock Motoros és Rockzenei Egyesület, a Déli Farkasok, valamint a SomBa Motoros Baráti Társaság. A fesztivált a laktanyában, a Motorock Motoros és Rockzenei Egyesület klubháza körüli, az önkormányzat által biztosított területen rendezték meg.

A színpadon a Hell Diver
A színpadon a Hell Diver

Mindkét nap kőkemény rockzene rázta meg a laktanya épületeit, dübörögtek a kőkemény basszusok, és fergeteges volt a hangulat. Péntek délutántól a Rómeó Vérzik, a Twister, a Sniffyction, az Innistrad együttesei szórakoztatták a veterán motorosokat, szombaton pedig az ABCD, a Hell Diver, a Doom Angel, és a No Load lépett a színpadra. Egész este ment a fejrázás, az úgynevezett headbanging, együtt zúztak a kőkemény rockerek. Sajnos két fellépő lemondta fellépését, így az Auroch Crownt és a Valkürt nem köszönthette a közönség, de ez senkinek nem szegte a kedvét, ahogy azt az alábbi fotók is bizonyítják.

Motor, Rockzene, Sör - a szentháromság
Motor, Rockzene, Sör – a szentháromság

Pénteken motoros felvonulással kezdődött a rendezvény, 45 percen keresztül 68 motoros bőgette a motorokat Nagyatád utcáin. Több vetélkedőt és versenyt is tartottak a hétvégén. Vicces pillanatokat okoztak az úgynevezett Sörpörgő versenyen, ahol a résztvevőknek először el kellett fogyasztaniuk egy korsó sört, a korsót rá kellett tenniük egy póznára, majd a homlokukat a korsóhoz szorítva meg kellett kerülniük azt ötször. Miután a résztvevők megszédültek a forgástól és a sörtől, végig kellett futniuk egy 30 méter hosszú pályán és vissza.
– A vetélkedőket végigvigyorogtuk – meséli Takács József „Jack”, a Déli Farkasok vezetője – Remek volt a hangulat, az egyesületünkből majdnem mindenki, közel 20-an részt vettünk az idei fesztiválon, eddig egyet sem hagytunk ki. Jól szerepeltünk a motoros versenyeken is, pénteken pedig még a rossz idő ellenére is mi bírtuk a legtovább – meséli büszkén. A Déli Farkasok egyesülete az egyik legnagyobb támogatója volt a rendezvénynek.

Erőversenyen is részt vehettek az izmosabb rockerek: óriási fagolyókat kellet platóra felemelni, illetve póznára erősített farönköket kellett kinyomni. A férfiak versenyében Horváth Péter, a nők futamában pedig Bogár Eszter lett a legerősebb.
És természetesen a motorokat, és a motoros készségeket is összemérték a hétvégén: a leghangosabb motor díját idén is Hauptman János nyerte, aki már tavaly is hazavihette ezt a trófeát, miután kellően megsüketítette a körülállókat. A legszebb motor díját Kovács Arnold vehette át, míg a lassúsági és ügyességi versenyeket Zsupek Tamás nyerte meg.
A szervezők megígérték, hogy jövőre is lesz Motorock Fesztivál.

Megosztás