Nagyatádi civil- és sportszervezetek pályázhatnak támogatásra

Társadalmi- és sportszervezetek, kulturális és művészeti csoportok, klubok, alapítványok, valamint egyesületek pályázhatnak az idén önkormányzati támogatásra.

Az előző évben több mint 60 millió forinttal támogatta az önkormányzat a működési kiadások támogatására pályázó mintegy félszáz civil- és sportszervezetet:

– 28 db társadalmi szervezet, művészeti, kulturális csoport számára 3,6 millió Ft pénzügyi támogatást nyújtott az önkormányzat;
– 19 db sportszervezet 59,3 millió Ft pénzügyi támogatásban részesült.

Versenyeztetésre fordítottuk a támogatást teljes egészében, magyar és külföldi versenyekre egyaránt neveztünk – mondta el Jüngling-Czotter Éva, a tavaly az Egyesült Államokat is megjárt Nagyatádi Kötélugró Klub vezetője.

A Nagyatádi Zumbacsoport a Zumba Családi Nap szervezésére fordította az összeget: a meghívott előadó szállását, tiszteletdíját fizették belőle.

A támogatásra azok a társadalmi és sportszervezetek, művészeti és kulturális csoportok, klubok, alapítványok, egyesületek pályázhatnak (kivéve: párt, valamint országgyűlési, EU parlamenti és önkormányzati választáson szerepet vállaló szervezet), melyeknek a székhelye Nagyatádon van, valamint a település érdekében itt tevékenykedő csoportok, klubok, közösségek és magánszemélyek.

A pályázati adatlap beszerezhető a Polgármesteri Hivatal portáján, valamint letölthető a város weboldaláról, ahol további információkat is találhatnak.

A pályázati kiírással kapcsolatban a 82/504-512 vagy a 30/243-6935-as telefonszámokon lehet érdeklődni.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. február 5.

Megosztás