Érmekkel és élményekkel gazdagabban tértek haza az ugrókötelesek

A nagylelkű támogatóknak köszönhetően a nagyatádi kötélugrók eljutottak a világbajnokságra, egészen pontosan a egyesült államokbeli Colorado Springsbe, ahol 25 ország versenyzői mérték össze a tudásukat.

Kemény munkával kvalifikálta magát a világbajnokságra négy nagyatádi kötélugró, ám a neheze akkor jött, amikor kiderült: anyagi akadálya is van annak, hogy eljussanak az USA-ba, ugyanis a Magyar Ugrókötél Szövetségnek nincs lehetősége anyagilag támogatni a sportolókat. Szerencsére a számos nagyatádi és nagyatádi vállalkozó fogott össze, hogy teljesülhessen az álma a versenyzőknek, így július közepén el tudtak utazni a megmérettetésre, ahol 25 ország ezernél is több sportolója ragadott kötelet.

Nemcsak világbajnokságot, hanem egy nyílt nemzetközi világversenyt is rendeztek ugyanezen a helyszínen, ahol két magyar érem is született. A kétköteles gyakorlatukkal Ágoston Barbara, Bartha Boglárka és Jüngling-Czotter Éva aranyérmet szereztek. Ugyancsak egy kétköteles gyakorlattal, a páros versenyszámban Ágoston Barbara, Bartha Boglárka, Nemes Lilla és Jüngling Czotter Éva a dobogó második fokára állhatott. Nemes Lilla a félperces gyorsasági számban a 15. helyet szerezte meg, míg Nemes Lilla és Bartha Boglárka páros gyakorlata a 15. helyre volt elég.

A világbajnokságon Ágoston Barbara a felnőttek mezőnyében a 12. helyen végzett, a juniorok között Nemes Lilla a 15. lett, Ágoston Barbara szintén 15. helyen zárta a világversenyt, valamint Ágoston Barbara és Nemes Lilla kínai gyakorlatával a 10. helyen zárta a világbajnoki küzdelmeket.

– A dobogó tetején állni egy világversenyen remek érzés. Egy teljesen más világba csöppentünk. Rengeteg ország sportolói között az egyetlen közös kapocs az ugrókötél volt, ami egy olyan jó kapcsolódási pont volt, hogy hihetetlen. Leomlanak a falak, a sporton keresztül megtaláltuk a közös hangot mindenkivel – fogalmazott Jüngling-Czotter Éva, a csapat edzője és versenyzője.

Számos élménnyel gazdagodott a csapat. Jelen pillanatban Magyarországra tartanak, a hétvégén egy hosszabb beszámolóval jelentkezünk a versenyről.

Megosztás