Lágy dallamok: az elengedhetetlen karácsonyi kellék!

A szerencsésebbek máig is bakelit lemezen élvezhetik a régi idők legendás karácsonyi énekeit. Aki viszont nem rendelkezik ehhez megfelelő eszközökkel, annak az internet végtelen tárházat kínál. Ezekből válogattunk!

Kellemes zenét keres a karácsonyi készülődés, az ebéd vagy a vacsora mellé? Cikkünkben összegyűjtöttük a legkedveltebb válogatásokat!

Frank Sinatra vagy Bing Crosby lágy dallamai máig is sokak számára elengedhetetlenek a karácsonyi hangulat megteremtéséhez. A bakelitlemez ropogása és pattogása még inkább különlegessé varázsolja a meghitt perceket. Sajnos, ma már egyre kevesebb a működő lemezlejátszó, ha pedig újat szeretnénk venni, mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk.

Szerencsére az internet erre is tud megoldást nyújtani! Persze, a bakelit recsegése effektekkel nem az igazi, azért ez a hiányosság is némileg pótolható. A különböző zene- és videómegosztó oldalakon mindenki megtalálhatja a számára kedves karácsonyi válogatásokat. A legnépszerűbbek talán a lejátszási listák, amiket akár saját magunknak is összeállíthatunk. Azonban, ha erre nincs időnk az ünnepi forgatagban, találhatunk számtalan nyilvános listát, amit mások már előkészítettek nekünk. Sőt, a régi lemezek digitalizált változatait is megtalálhatjuk – akár egyetlen videóban megosztva.

Frank Sinatra legendás karácsonyi albuma egyetlen videóban

Ne feledkezzünk el a nyolcvanas-kilencvenes évek legnagyobb kedvenceiről sem! A Wham! vagy Mariah Carey mindenki által jól ismert karácsonyi számai után sem kell sokat kutatnunk. Akár egy listán belül is megtalálhatjuk ezeket is.

A nyolcvanas-kilencvenes évek dalai sem hiányozhatnak a sorból

A mai előadók közül Michael Bublé feldolgozásai nagyon hasonlítanak a fent említett énekesek stílusára. Mégis kicsit modernebb hangulatúak, mint az elődök szerzeményei.

Napjainkban Michael Bublé dalai a leghallgatottabbak közé tartoznak

Aki valóban modern dallomokkal színesebbé tett karácsonyi dalokra vágyna, azoknak idén az ausztrál énekesnő, Sia nyújtott megoldást. Ő ugyanis azon kevesek közé tartozik, aki saját maga írt modern hangulatú karácsonyi énekeket. Szerzeményeivel hatalmas sikert aratott.

Sia saját maga írt karácsonyi dalokat az idei ünnepi szezon alkalmából

Ha csak kellemes háttérzenét keresünk az ünnepi ebéd vagy a vacsora mellé, választhatjuk az egyre inkább elterjedt élő online rádiókat is. Ezek között gyakoriak például azok a csatornák, ahol jazz stílusban feldolgozott dalokat hallgathatunk. Ezeket szintén megtalálhatjuk a videómegosztó oldalakon.

A jazz kedvelőknek sem kell lemondania a karácsonyi dalokról (élő rádió)

A különböző okostelefonokra tervezett zenemegosztó alkalmazások is segítségünkre lehetnek. Ezek szintén automatikus lejátszási listákat tesznek közzé. A kínálat végtelen! Az androidos vagy windowsos készüléket használók körében például a Spotify a legkedveltebb ilyen alkalmazás, míg az iOS-es operációs rendszerre az AppleMusic telepíthető. A Spotify egyik válogatását például IDE KATTINTVA elérheti, ha rendelkezik saját fiókkal.

Válasszunk akár bakelit lemezt, zenei CD-t vagy online lejátszási listákat, garantáltan megtalálhatjuk köztük kedvenceinket!

Megosztás