Nem jött össze a bajnoki cím, de panaszra semmi ok

Az utolsó, 9. fordulót rendezték az NB 2 Asztalos csoportjában a hétvégén. A bajnoki címet úgy szerezhette volna meg a nagyatádi csapat, ha 1 ponttal többet gyűjt, mint a rivális Decs, aki otthon a Kalocsát fogadta.

Nem indult túl jól a mérkőzés, az ifi táblán a hazaiak gyors győzelmet arattak. Ezt követően komoly küzdelem alakult ki mindegyik táblán, a nagyatádi csapat nagyon nehezen tudott csak fölé kerekedni a táblázat utolsó helyén álló pécsieken. Bár a győzelem összejött, a rivális Decs kiütéses győzelmének köszönhetően ez most az ezüstéremre volt elég – fogalmazott Horváth Attila.

A csapat erőn felül küzdött az egész szezonban, ennek köszönhető az, hogy az utolsó pillanatig versenyben voltunk a bajnoki címért. El kell ismerni, hogy a Decs megérdemelten nyerte meg a bajnokságot, jár nekik a gratuláció! A „kispadjuk” jóval hosszabb és a hátsó tábláikon is nagyon erősek. Szerencsére a mi csapatunkban is akadtak kiváló teljesítmények – folytatta.

A „legjobb gólszerző” (már nem először) Szijártó András lett, aki 8 mérkőzésen szerzett 7 pontjával a teljes Asztalos csoport legjobban teljesítő játékosa volt a szezonban! Az első táblán Vrban Mladen 8/6.5-es teljesítménye is parádés, hátrébb pedig Molnár Aurél jr. (8/6) és Bocska János (7/6) is nagyban hozzájárult a jó szerepléshez. Az ezüstérem viszont nem lett volna meg a többiek nélkül. Ebben a szezonban rengeteg nehézséget legyűrve, a csapat végig nagyot küzdve megérdemelten végzett a dobogó második fokán. Folytatás ősszel, a Budapesti Sakkolimpia után!

Győzött: Vrban Mladen (1. tábla), Molnár Aurél jr (3. tábla), Molnár Aurél (4. tábla), Szijártó Attila (6. tábla), Szijártó András (7. tábla), Bocska János (9. tábla)

Döntetlent ért el: Horváth Attila (2. tábla), Kőnig Balázs (5. tábla), Ferencz Miklós (8. tábla)

A forduló további eredményei:

Bajai SSC 6.5 – 5.5 Rácalmás-Királysakk
Marcali VSZSE 7.5 – 4.5 Komlói BSK
Kaposvári Bástya SE 5 – 7 Szentlőrinc
Decs 1990 10 – 2 Kalocsai SK

A bajnokság végeredménye:

1. Decs 1990 70.5
2. Sakk Egylet Nagyatád 67.5
3. Bajai SSC 64.5
4. Szentlőrinc 58
5. Marcali VSZSE 57
6. Rácalmás-Királysakk 50.5
7. Kaposvári Bástya SE 47
8. Komlói BSK 44.5
9. Kalocsai SK 41
10. Karmin PSSE 38.5

(A Kalocsai SK a 3. fordulóban a 3. táblán nem jelent meg időben, 1 büntetőpontot kapott.)

Megosztás