Nem lesz olcsó az OTP-ben készpénzt befizetni

Azok, akik például a társasházi költségeket az OTP fiókjában fizették be, februártól a befizetett összegen felül is fizetniük kell, mert a nem saját számlára történe befizetésre készpénzbefizetési díjat vezetnek be. A bankautomatás befizetésekre ez nem vonatkozik.

Az OTP Bank hirdetménye szerint 2024. február 1-től a nem saját számlára történő pénztári készpénzbefizetések után készpénzbefizetési díj kerül felszámításra a befizetőnek – írja a Társasházi Háztartás nevű szakportál.

A díj mértéke a befizetett összeg 0,6 százaléka, de legalább 1500 forint, de bevezetéskor, egy akció keretében csak 0,5 százalékot, de legalább 1000 forintot kell fizetni a nem saját számlára történő befizetések után.

Az OTP Bank készpénzbefizetésre is alkalmas ATM-hálózatán keresztül a nem saját számlára történő készpénzbefizetések akciósan továbbra is díjmentesek OTP-s lakossági vagy üzleti bankkártyával, így bankfióki várakozás nélkül, gyorsan és biztonságosan intézhetik befizetéseiket – áll a hirdetményben.

Ez különösen azoknak rossz, akik társasházban élnek, de nem rendelkeznek bankszámlával, nyugdíjasok, a nyugdíjat készpénzben kapják, és a közös költséget más módon nem tudják befizetni.

(Kiemelt kép: depositphotos.com)

Megosztás